székletproblémák

Tisztelt Dr nö/úr! a problémám hogy két napja véres nyákos volt a székletem és higabb is az átlagostól, bal oldalon a köldök mellett a hasam megvan naggyobbodva és fáj is. azóta a székletemben darabok vannak de nem tudom pontosan hogy mi lehet az. a székletvizsgálatra várni kell a menstruáció miatt. Válaszát elöre köszönöm! További szép napot! Szandi

Dr. Plósz János válasza véres széklet témában

A széklettenyésztés mihamarabbi elvégzése javasolt (szerintem menstruáció alatt is lehetséges a minta biztosítása) , mert leírása alapján legvalószínűbben fertőző eredetű enterocolitis-e (bélhurut) van. Addig is diéta, pre- és probiotikum fogyasztása javasolt.

Kérdés: 2012. november 11., 18:49; Megválaszolva: 2012. november 13., 19:22
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Véres széklet
tisztelt doktor úr, pár hónapja akárhányszor megyek wc-re pár csepp vért látok a székletemen. Voltam sebeszéten ahol adtak beutalót proktológiára....
Mitől lehet véres a székletem? Kell...
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Jelenleg külföldön tartózkodom, és nincs lehetőségem hazamenni kórházi diagnosztikáért, így Önöktől szeretnék...
Friss vérkép, néha véres széklet
Tisztelt Doktor Úr! A korábban adott kérdésére adott válasz okán, miszerint a néha vére székletet ki kell vizsgáltatni ebben az életkorban...
Néha véres széklet
Tisztelt Doktor Úr! Egy bő éve tettem fel Önnek egy kérdést hasonló tünetekkel. 24 éves nem dohányzó enyhén túlsúlyos, viszonylag stresszes...
Ibs? Valóban
Üdvözlöm! Először is köszönöm válaszát. Pontosan tudom hogy véres nyák volt hiszen minden nap nézem a székletem.De nagyon csekély mennyiségben...