• Vékonybélt érintő Crohn betegség

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Van egy visszatérő betegségem ami vastagbél mentén vándorló erős hasi fájdalommal jár magas CRP értékekkel (100 felett), hőemelkedéssel, böfögéssel jár, de a székletem a legnagyobb fájdalmak ellenére is rendben van és napi rendszerességgel van semmi eltérés nincs benne. Emiatt a betegség miatt teljes kivizsgáláson vettem rész, ami többek között colonoscopiábol és gastroscopiából állt. Látható eltérés nem volt ezért a szövettanra várok. De orvosok szoba hozták hogy terveznek egy dupla ballonos endoszkópiát ami úgy 2-3 órás vizsgálat lenne és alulról felülről tükröznének amivel a vékonybelet vizsgálnák. Én ebbe a vizsgálatba nem merek belevágni. Azt szeretném megkérdezni, hogyha a vékonybelem érintett lenne a Crohn betegséggel akkor annak milyen tünetei lennének? Ez a vizsgálat egy elég megterhelő vizsgálat ha jól értem?

        Dr. Szigeti Nóra válasza a bélbetegség témában

        Kedves Kérdező! Ilyen laboreltérés mellet mindenképp azt javasolom, hogy egyezzen bele az orvosok által javasolt vizsgálatokba. A Crohn-betegség általában hasi fájdalommal, hőemelkedéssel-lázzal, hasmenéssel, időnként véres széklettel, fogyással jár néha izületi- és bőrtünetekkel.


        Dr. Szigeti Nóra
        gasztroenterológus, hipertonológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szigeti Nóra

        Kérdés: 2012. november 07., 10:42; Megválaszolva: 2012. november 08., 15:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben: