kényszer evés

Kb. fél éve vettem észre magamon, hogy szinte óránként eszek, sokat idegeskedek munkám, magánéleti gondok miatt is, és csak az evés tud megnyugtatni. folyamatosan eszek össze vissza mindent. Már csak akkor hagyom abba, mikor már szinte rosszul vagyok. Összesen 5 kg-ot híztam a fél év alatt, ez még nem is sok, mert előtte elég sovány voltam, most sem sok a súlyom a magasságomhoz képes, hanem, ami zavar, hogy akkora hasam van, mintha terhes lennék, (mert ugye a sok kajától állandóan tele van) . Aludni sem tudok rendesen, mert állandó gyomor fájdalmaim vannak. Hogy lehet megszabadulni ettől a kényszer evéstől? Már nagyon zavar, hogy 1-2 óránál többet nem bírok ki. Próbáltam azt, hogy nem vittem magammal ennuvalót a munkába, hogy ne egyek, de akkor folyton ideges voltam, és szó szerint a remegés jött rám.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Veress Dóra válasza kényszeres evés témában

Kedves Kérdező!

Keresse fel a háziorvosát és a lehető leghamarabb csináljanak egy vércukormérést! Az ön esetében, különösen arra való tekintettel, hogy nem hízik az állandó evéstől, felmerül a lehetősége annak, hogy cukorbeteg. Ezt kell kizárni vagy megerősíteni, mielőtt bármit csinálna az "evészavarával". Ha már felkeresi az orvost, akkor csináljanak pajzsmirigyvizsgálatot és teljes labort is.

Kérdés: 2012. november 02., 00:15; Megválaszolva: 2012. november 05., 10:01
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Bélprobléma?
Lelet értelmezése
Hasnyálmirigy laborértékek
Gyomorhurut, fennálló gyulladás?...
Visszamaradt gyulladás?
Tisztelt Doktor Úr! A közelmúltban írtam Önnek gyomorhurutra utaló panaszok miatt. November közepén étkezési kihágás (csípős ételek, alkohol)...