Csak egy fertőzés lenne a labor szerint?

Tisztelt Doktornő / Doktor Úr! A következőkben kérem segítségét: egy hete tartó hasmenés és rossz közérzet után orvosom vérvételre, vizeletvizsgálatra és ultrahangra küldött. A gyomorszájam és a jobb oldalon középtájt is fájt időnként, hányni egyszer sem hánytam. Az ultrahang szerint a májam szemcsésebb mint kellene, s a kismedencében fokozott perasztaltika látható, minden más rendben van. A labor eredményében 5 eltérést mutattak ki: fehérvérsejt 12, 3 Giga/L (4, 5 - 11, 0 a határérték) , Neutrofil: 10, 3 Giga/L (1, 8 -7, 7 a határérték) , Neutrofil 81, 7 % (45 - 70 % a határérték) , Limfocita 15, 1 % (20 -45 % a határérték) , MCHC 362 g/L (310-362 a határérték) Minden más értékem megfelelő illetve negatív. A labor előtt nem vettem be semmilyen befolyásoló gyógyszert vagy hasfogót. Az orvosom bél-gyomorrendszeri problémára gyanakodott, ezért 200 mg Normix antibiotikumot kaptam rá még mielőtt ezek az eredmények meglettek volna. A gyógyszert csak a vérvétel után kezdtem el szedni. Kérdésem, hogy mit jelentenek ezek az eltérő laboreredmények, s Ön szerint is csak egy fertőzés okozhatta a tüneteket? Ma fejezem be az antibiotikumot, az orvoshoz viszont csak a jövő héten tudok visszamenni. Köszönettel Gál Violetta

Dr. Szigeti Nóra válasza hasmenés témában

Kedves Kérdező!

A panaszok, a laborlelet és az UH-eltérés is elsősorban fertőzéses eredetre utalnak.

Kérdés: 2012. október 30., 16:11 ;Megválaszolva: 2012. november 04., 08:43
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Merre induljak el a leírt emésztési...
Tisztelt Doktor Úr! 2022.08.11-én kivették a vakbelem (laparoszkóp) 13-án hagytam el a kórházat. A patológiai diagnózisom: Heveny féregnyúlvány...
összefüggés
mintegy féléve tartó hasmenés főleg hajnali órákba.éjjel vagy korai órákban kezdenek a beleim morogni és aztán kezdődik egymás után három négy...
Emésztési zavarok
Tisztelt Doktor Úr! Egy olyan problémával fordulok Önhöz, hogy van, hogy napi 6-szor megyek WC- re, és mindig kis mennyiségű székletet ürítek, és...
4 napja tartó hasmenés
Vékony bél felszívódás
Tisztelt doktor nő Néha előfordul,hogy híg a székletem és 2-3 nap mire vissza áll normális állapotába de nem nem kell rohannom wc re! ....