Félrekezelések utáni emésztőrendszeri gyanú..

Februárban tüszős mandulával kezdődött. Majd a torkom újra begyulladt és 3 antibiotikum kúra után háziorvosom f.o.g-re küldött. Ott rengeteg ecsetelő gargalizáló és 2 újjabb antibiotikum az újra begyulladó torkomra. Majd gyomortükrözés során reflux gyanú, de a sok reflux gyógyszertől még rosszabbul lettem. A gastztrón azt mondták akkor más a baj. Garatválladékból staphiloc. aureus is volt tenyésztve amire kaptam antibiotikumot, de az sem használt. 1, 5 hónapja pesten kivették a mandulámat, mert eléggé hegesek voltak, és az egyik meg is volt nagyobbodva, de az orvos hozzá tette, ha panaszaim nem múlnak más a probléma. Hát egy hónap várakozás után is fenn álnak a panaszaim: Garatfalamon fehér válladék van és még a sok antibiotikumtól lett szerintem granulált a garatfalam, a nyelvem szintén fehér lepedékes, büdös szájszag, április óta kiütéses pattanások a homlokomon és a hajvonal felett, sajnos kopaszodom is, de ez borzasztóan felerősödött ebben az évben a kiütések miatt. Szám körüli bőrhámlás és pirosodás állandóan. Büdösebb idén a nemiszervem is a megszokottnál. Kicsit a szemem is fáj. Puffadás érzése ami állandósult mostanában és kortyogó gyomor vagy bél? -problémák. Normaflore és protexin balancra sem reagál a gyomor és bélrendszerem. Székletemben nyákot vettem észre, ami elmúlt, de a puffadás maradt. Székletem napi 1x szilárd állapotú. Diétára sem reagál semmit. Kaptam beutalót most laktózérzékenységi tesztre laborba. Nem hiném, mert tejet nem is ittam az utóbbi pár hónapban csak activiát ettem, és sosem volt tejre amúgy sem panaszom, még ha barackkal ettem sem régebben. Diéta mellett sokat futottam is, hogy izzadjam az esetleges méreganyagokat. Bőrgyógyász azt mondta emésztőrendszeri problémám van a kérdés az csak, hogy mi lehet ez? Lassan 1 éve fennáló panaszaim semmire nem múlnak pedig kitartó vagyok sem gyógyteák sem diéta -enyhít, de nem sokat. Mindíg reménykedtem betartottam mindent, de semmi, már végső elkeseredésemben fordultam ide. Köszönöm válaszukat..

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza emésztési zavar témában

Amit érdemes még megnézni, az a lisztérzékenység (coeliakia) , ez vérvétel során diagnosztizálható. A jelenlegi panaszok egy része már lehet a számos antibiotikus kezelés okozta bélflóra-károsodás eredménye. Javaslom, használjon tartósan pre- és probiotikumot, egyen gyakran, rendszeresen, egyszerre keveset.

Kérdés: 2012. október 26., 22:57; Megválaszolva: 2012. október 28., 15:05
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Mi lehet a problema?
Szep napot! Korulbelul fel-1 eve furcsa problemaim vannak. Nem tudom, hogy csak tulaggodom a dolgot, vagy valos tuneteket produkal a szervezetem, ezert irtam...
Ez a gyomrom, esetleg a beleim? Mi...
Szep napot! Korulbelul fel-1 eve furcsa problemaim vannak. Nem tudom, hogy csak tulaggodom a dolgot, vagy valos tuneteket produkal a szervezetem, ezert irtam...
Bélprobléma
Tisztelt Doktor úr! 28 éves nő vagyok 2 hónapja szültem császármetszéssel, keserűsóra meg pezsgőkúpra sem akart megindulni a székletem stigmosant...
Székletváltozás
Tisztelt doktor ur.pár napja irtam hogy keserü a szám meg ha eszek kevereg a gyomrom.meg fáj a hátam.3 nspja megváltozott a székletem nagyon világis...
Emésztési probléma: az orvos...
Üdv! Az egész novemberben kezdődött egyik delutan ettem egy tál porridgeot (kását tejjel) Angliában élek, estére iszonyat puffadásom volt és...