Vastagbélgyulladást kisérő tünetek kezelése

Erős antibiutikumos kezelés miatt kialakuló vastagbégyulladással kezeltek a László korházban! A kórházban készítettek teljes hasi ultrahangvizsgálatot, röntgen vizsgálatokat és sebészeti konzíliumot is kértek egy esetleges műtéthez, de erre nem került sor. A korházi kezelés után a tünetek kezelésében szeretném kérni a a segitségét! A tüneteim a következők: Étkezés megkezdése előtt fellépő görcsök és ingerek / erős és intenziv, néha kibirhatatlan/! Ezek a tünetek jelentkeznek étkezés elött és után is nagy gyakorisággal! Hosszu évek ota szenvedek pszihés okok miatt hasmenéssel, amit idáig nagyjából tudtam kezelni, lefogytam nagyon, a szervezetem legyengült! Életemet nagyon megkeserití ez az állapot ami most nagyon felerősődőtt! Biztosan van valamilyen terápia ill gyógyszer ami megkönnyitené és élhetőbbé tenni mindennapjaimat! Ehhez szeretném kérni a tanácsát, és esetleg a segitségét! Akórházban gyógyszert nem adtak, csak diétás tanácsokat. Sehová nem tudok elmenni a jelenlegi állapot miatt. Válaszát előre is nagyon köszönöm. Állapotom javitásához minden fajta segitséget szivesen elfogadok./ Gyógyszer, különböző vizsgálatok stb/ várom javaslatait.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza hasmenés témában

Vizsgálati szinten azt kell tisztázni, hogy van egy valamilyen fertőző ágens a bélben (bacterium, Clostridium difficile, vírus, parazita) . Ha nincs, a bélflóra rendezése a cél, erre Enterol tabl. + pre- és probiotikum kombinációja lehet a legeffektív. Tüneti terápiában a Dicetel illetve a vény nélkül kapható Duspatalin lehet alkalmas.

Kérdés: 2012. október 24., 18:23; Megválaszolva: 2012. október 26., 07:49
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Gyulladásos bélbetegség
Hasi fájdalom
Tisztelt Doktor Úr! A problémám a következő: Több mint 2 hete tartó hasmenésem van. A székletem nyálkás és sárga színű, az utóbbi időben...
Mi okozhatja a hasmenést?
Tisztelt Doktor Úr! 22 éves fiú vagyok, 4 éve refluxos. 1 hónapja urológiai problémám (feltehetőleg gyulladás) jött elő, mire elkezdtem...
Hasmenés és véres nyák
Mi baj lehet
Tisztelt Doktor úr A kérdésem a következő, még áprilisban kaptam a fogorvosomtól antibiotikumot 2 fajtát egymás után , hasmenésem lett és ez tart...