rectumhalmozas

2010 nyarán ileust okozó colon transversum tumor miatt jobb oldali hemocolectomia+cholecystectomia+appendectomia. A tumor DukesC stádiumú volt. Az ezt követő CT-n jobb vese világossejtes daganat (2cm) resectioja, mely nem kívánt adjuváns kezelést. A colontumor miatt FOLFOX4-es kemoterápia problémamentesen lezajlott. Azóta is tünetmentes vagyok, CEA 1, 5 és 2, 0 között (4, 3 felső határérték) - egy hónapja 2, 0, előtte negyedévvel 1, 8. Képalkotó kontrollok negatív, köztük egy éve a colonoscopia is. Két hete CT negatív, kivéve: "Minden sorozatban a rectum fala mérs. vaskosabb, mely a k.anyagot halmozza." Onkológus gasztroenterológushoz irányított. Ő gyulladásra gyanakszik, a rectalis digitalis vizsgálata negatív. Napokon belül colonoscopia. A kérdéseim: mitől lehet vaskosabb a rectumfal és mi halmozhatja a kontrasztanyagot? Köszönöm.

Dr. Plósz János válasza rectum fal megvastagodása témában

A falvastagodást okozhatja gyulladás, polyp, de rosszindulatú folyamat is (ez utóbbi kettő kevéssé valószínű, tekintve, hogy 1 éve volt endoscopos vizsgálat) . A kontraszanyag-halmozás a vérellátás-vérátáramlás mutatója.

Kérdés: 2012. október 13., 11:06; Megválaszolva: 2012. október 15., 08:00
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Emésztési probléma, reflux
Laboratóriumi értékelésben...
Étkezések utáni gyomorsav...
Epehólyag és egyéb problémák
Külső aranyér panasz