májadenóma

Adenómával műtöttek, mely 15 cm-es volt, és még maradt a májamon néhány kisebb (1-2 cm-es) .Szeretném megtudni, hogy mik a veszélyei az adenómának? Máj műtét után szabad-e nehezet emelni, illetve mire kell vigyázni a továbbiakban? (Nekem a fogamzásgátlók okozták az elváltozást.) Sajnos nem találtam elég infót erről a neten, pedig nagyon szeretnék többet tudni róla! Várom válaszát köszönettel: Krisztina.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szigeti Nóra válasza májadenoma témában

Kedves Kérdező!

Rendszeres ellenőrzés mellett különsebb veszélyt nem jelent a nem túl nagy adenoma. A fogamzásgátló végleges elhagyása javasolt, és a műtét után 4-6 hétig kerülje a nagy fizikai igénybevételt.

Kérdés: 2012. október 06., 20:19; Megválaszolva: 2012. október 09., 14:46
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Laktulóz hidrogén kilégzési teszt
Gyomor és vékonybéltükrözés
Tisztelt Doktor úr! Felszívódási zavar irányában felsőtápcsatorna vékonybél biopsiát kell, hogy elvégezzenek nálam, mert lefogytam és nem...
Sibo,Gyomorgyulladas
Tisztelt Doktor ur! Januarban vagy a covidtol vagy mert ettem ket romlott szendvicset megint sibos lettem.Egyszer mar voltam de helyre jottem.Most kaptam ra 1...
Laktóz érzékenység, igazolás
Tisztelt Doktor Úr, Abban kérném segítségét, hogy genetikai vizsgálattal, laktóz érzékenységet állapítottak meg nálam. (C/C lett az...