Laktózintolerancia?

A lányom /22 éves/ H2 kilégzési teszten volt. Az első értékei nem mérvadóak, de a 90 perces fújás már 14 volt. Ezután fújattak még egyet. Ez már 18 lett. További fújás nem történt. Kiadták a leletet, hogy negatív. Ezután a hasa egész nap ment. Pont azért került sor a vizsgálatra, mert ismeretlen eredetű egész napos hasmenései voltak. Önök szerint is ez negatív? Csak a 90 percen belüli értékek számítanak? /Nekem ez a vizsgálat pozitív lett. Lehet hogy örökölte? / Mit tegyünk? Menjünk másik orvoshoz? Tudnak ajánlani másik orvost? Köszönettel: Andrea

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szigeti Nóra válasza laktóz intolerancia témában

Kedves Kérdező!

A kiindulási érték is fontos lenne, illetve azt is kell tudni, hogy a harmadik érték mikor történt. Érdemes lenne a teljes leletet értékekkel áttekinteni. A felnőttkori laktóz intolerancia gyakori állapot, nem feltétlenül öröklődésről van szó.

Kérdés: 2012. október 05., 13:15; Megválaszolva: 2012. október 09., 14:37
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Laktóz érzékenység, igazolás
Tisztelt Doktor Úr, Abban kérném segítségét, hogy genetikai vizsgálattal, laktóz érzékenységet állapítottak meg nálam. (C/C lett az...
Laktóz érzékenység adókedvezmény
Tisztelt Doktor Úr! A laktóz érzékenység esetén igényelhető adókedvezményhez szükséges vizsgálatokról szeretnék érdeklődni. Nem világos...
Laktóz érzékenység vizsgálata
Tisztelt Doktor úr / Doktornő! A laktózérzékenység vizsgálatáról szeretnék kérdezni. Amikor tejterméket eszek hasmenésem lesz, ezért...
Laktózérzékeny lennék?
Tisztelt Doktor Úr/ Doktornő! Laktózterheléses vizsgálaton voltam, ahol éhgyomorra, majd 30-60-120 percre nézték a véremben újra a...
felnőttkori laktóz intolerancia...
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Rendelkezem a genetikai laktóz-intolerancia vizsgálat pozitív eredményével (fenotípus: laktózintoleráns) , amely a...