A szervezet reakciója gluténmentes diéta esetén.

Tisztelt Doktor Úr/Hölgy, leginkább Dermatitis herpetiformis-ra hasonlító bőrgetegségem van illetve haspuffadásom, amelyek nagy valószínűséggel ételallergiának tudhatók be (bár az eddig elvégzett vizsgálatok mind negatív eredményt adtak) , Nekem a következő lenne a kérdésem. Amennyiben glutén allergiám van, akkor ha gluténmentes diétába kezdek, akkor arra hogy kellene reagálnia a szervezetemnek? Mert megpróbálkoztam ezzel, de ekkora a második illetve a harmadik hétre a puffadás szerencsére teljesen elmúlt, viszont a bőrbetegségem szinte soha nem látott mélységekbe zuhant. Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Földi Ildikó válasza gluténmentes diéta témában

Kedves kérdező

Nem részletezi, milyen vizsgálatai voltak eddig (antitestvizsgálat EMA, TGA? , gyomortükrözés-vékonybél szövettan? HLA meghatározás? bőrbiopszia? , pedig ez fontos lenne. A dermatitis herpetiformis szövettani vizsgálattal egyértelműen kimutatható, a lisztérzékenység a jelenleg rendelkezésre álló vizsgálati módszerekkel gyakorlatilag szintén 100%-ban tisztázható. Keressen fel gasztroenterológiai szakrendelést vagy coeliakia centrumot ahol segíthetnek önnek. Lisztérzékenységben a hasi panaszok általában a megfelelő diéta után néhány héttel-hónappal javulnak, a bőrtünetek javulásához gyakran 1 év is kell. Ne kísérletezzen a diétával, mert ez pl megzavarhatja a diagnózis felállítását ez pedig nagyon fontos mert ha valóban lisztérzékeny, úgy a gluténmentes diéta egész életére szól, nem csak időszakosan!

Kérdés: 2012. október 01., 15:23; Megválaszolva: 2012. október 02., 14:01
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
ESG-vizsgálat
Tisztelt Doktor Úr/Nő ! Orvos által végzett esg-vizsgálaton voltam, ahol a következő diagnózist kaptam: metabólikus alkalózis...
Hisztamin-intolerancia
Kedves Dr. úr! Az alábbi kérdésemre ez a válasz érkezett: https: //www.webbeteg.hu/orvos-valaszol/emesztorendszer/166841 "A parazita fertőzés 3...
Ideiglenes invagináció...
Tisztelt Doktor Úr! 3 hete van hasi fájdalmam. Bizonytalan tompa, kicsit égő érzés a bal derekam környékén. Egyéb tünetem nincs. Se haspuffadás...
Duodenum (E. Biopsz.)
A duodenum E. Biopszia lelete A Biopszia mikroszkopikus vizsgálata során muscularis mucosaet nem tartalmazó felszínes antralis típusú gyomornyalkahartya...
Felnőttkori pattanások
Kedves Dr úr. 28 éves férfi vagyok és még mindig jelentkeznek pattanások az arcomon, hátamon, mellkasomon, fejemen. Ezek gennyes pattanások vagy...