Laktózintolerancia okozza a panaszokat?

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Állandó gyomorfájás, puffadás, böfögési inger gyötör hosszú ideje. Savlekötő gyógyszert is szedek de úgy érzem az is hatástalan. Réges régen 2006-ban készült h2 kilégzéses teszt, de soha, egy szóval nem mondták meg laktóz érzékeny vagyok-e vagy sem, tehát továbbra is fogyasztok tejet, tejfölt és minden egyebet. Előkerült a leletem de ezen is csak számok vannak, vélemény semmi. 0 perc laktóz 20 lactulose 22 40perc 22 20 60perc 13 32 80perc 22 24 100perc 12 47 120perc 10 61 140perc 16 82 160perc 17 70 180perc 14 64 ezen értékek szerepelnek a papíron! Tudna segíteni? Köszönettel: D. Mónika

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szigeti Nóra válasza laktóz intolerancia témában

Kedves Kérdező!

Érdemes lenne egy részletes gasztroenterológiai kivizsgálásra elmennie. Ha a savlekötő gyógyszere protonpumpagátlót jelent és emellett is fáj a gyomra, akkor hasznos lenne a gyomortükrözés, és ha az negatív, a puffadás és böfögési inger okát kellene részletesen kutatni (amibe beletartozik a laktóz-intolerancia vizsgálata is) .

Kérdés: 2012. szeptember 24., 23:28; Megválaszolva: 2012. szeptember 26., 10:17
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Alkohol probléma
Emelkedett májértékek
Véres nyák
Mi lehet a baj