Vastagbél görcs

Sokszor fájnak a beleim, görcsösek, sok a gáz bennük ez nyomja gondolom a hólyagot é spisilési ingerem van, de csak kevés jön ki, ha "elmennek" a gázok akkor jobb. Jó Anyám stómás lett a végén, én is voltam már 4-szer vastagbél tükrözésen, eddig hála Istennek nincs baj, de mégis bántanak ezek a görcsök gázos fájdalmak, módosítom a vacsora idejét is, 5 óra után nem eszem, de mégis előjönnek ezek.Jó lenne gáz nélkül élni.Köszönöm, és a válaszuikat várom.Üdvözlettel: józan.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza haspuffadás témában

A fokozott gázképződés a károsodott bélflóra következménye lehet. javaslom használjon legyalább 1 hónapig pre- és probiotikumot, egyen gyakran, egyszerre keveset és mozogjon rendszeres (egyszerre annyit, amennyi jólesik) . Gyógyszeresen a Duspatalin tabletta szedése segíthet. Ha a vastagbél-vizsgálat 5 évnél régebben volt, azt is érdemes megismételni, a vizelési panaszok miatt pedig urológus felkeresése javasolt.

Kérdés: 2012. szeptember 21., 19:55; Megválaszolva: 2012. szeptember 23., 16:28
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Emelkedett májértékek
Véres nyák
Mi lehet a baj
További vizsgálatok