kontrasztanyag

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Három éve tartó emésztőrendszeri panaszaim vannak. Étvágytalanság, időnként hasmenés- görcsök (éjszaka is) , valamikor székrekedés. A hasmentést követően minden esetben hányinger, rossz közérzet, ami eltart akár másfél két hétig is. (15 kg-ot fogytam) A jobb borda alatti fájdalom szinte állandósult. Voltam gyomortükrözésen, ami gyomorhurutot igazolt, vastagbél-tükrözésen, ami legutóbb negatív volt, de volt már vastagbél gyulladásom. Erre nem szedek semmit A Nexiumot 7 éve szedem. Most elküldtek epe MR vizsgálatra, ahol kontrasztanyagot adnak. Jódérzékeny vagyok és volt már elég nagy problémám kontrasztanyagos vizsgálatnál (vese) . Akkor azt mondták, hogy mindig szóljak, hogy kontrasztanyagra érzékeny vagyok. Most félek, hogy megint rosszul leszek. Mit tegyek? Kontrasztanyaga nélkül van- e értelme a vizsgálatnak? Mi a véleménye erről és hogy lehet-e idegi alapon ez az egész probléma, amit leírtam, mert nagyon sok stressz ért az utóbbi években. Elég sok gyógyszert szedek, de nagyon erős fájdalmaim vannak és más jellegü gondok is. Nagyon szeretnék megszabadulni a gyógyszerektől, de mindig visszatérnek a problémák. Köszönettel: Mária

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza epe témában

Az MR-hez adott kontrasztanyag más típusú, nem jód, hanem gadolínium tartalmú. Ettől függetlenül szükséges szólni a vizsgálat előtt, hogy korábban jódtartalmú kontrasztanyag adása után panasza volt.

Kérdés: 2012. szeptember 21., 06:39; Megválaszolva: 2012. szeptember 21., 20:00
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Alkohol probléma
Emelkedett májértékek
Véres nyák
Mi lehet a baj