Külső aranyér vagy valami más?

Tisztelt Doktor Nő/Úr! Nemrég vettem észre, hogy külső aranyerem van, mivel semmi panaszt nem okozott sohasem, így nem tudom mióta van meg, és azt sem, hogy mitől keletkezhetett, mivel olyan nagyon székrekedésem sem volt. Van egy nagyobb miómám, ami szintén nem okoz panaszt, nem tudom attól kialakulhatott-e, illetve ülőmunkát végzek. Azt gondolom elég régóta meg lehet már, mert teljesen bőrszínű, vagyis barnásrózsaszín, és mintha lejjebb kis bőrnyúlvány is lenne. Nagyon nem szeretnék műtétet, tulajdonképpen csak esztétikailag zavar kicsit. Esetleg érdemes volna-e valamilyen krémet kipróbálni rá, vagy teljesen felesleges már? Előre is köszönöm válaszát! Tisztelettel: Dóra

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza aranyér témában

Kedves Kérdező!

A leírása alapján, illetve hogy még sosem okozott önnek semmilyen panaszt, nem biztos, hogy az elváltozás aranyér, elképzelhető, hogy egy kisebb szemölcs. Forduljon sebészhez vagy proktológushoz, aki meg tudja állapítani, pontosan mi is az, illetve megfelelő kezelési módot javasol, ha szükséges.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2012. szeptember 20., 22:44; Megválaszolva: 2012. szeptember 24., 15:25
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Belgyógyászati kérdés
Van aggódni valóm?
Aranyér, puffadás, szélgörcs
Kis csomó a végbélben
Véres széklet az aranyér miatt...