székelési gondok

Tisztelt Doktor úr (nő) . 37 éves férfi vagyok, házas, két lány gyermek apja.Gyermekkorom óta székrekedéses voltam, ez a probléma felnőtt koromig elkísért. Az utóbbi fél évben 3-4 alkalommal elfordult hogy egy-egy nehezebb székelés után kisebb mennyiségű élénk vörös vércsepp vagy vércsík jelent meg a székleten. A székletben nem láttam vért. Ezen kívül néha (pár éve mikor 4-5 kg-val súlyosabb voltam sűrűbben) viszket a végbélnyílásom, melyen egy apró puha csomó is tapintható. Más emésztési panaszom nincs. A súlyom állandó (80kg) , közérzetem jó. A családomban szinte mindenkinek van aranyere.Lehet-e ez is az.Várom megtisztelő és megnyugtató válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Földi Ildikó válasza aranyér témában

Kedves kérdező! A panaszok leírása alapján nagy valószínűséggel aranyér áll a háttérben, de minden esetben, amikor első alkalommal jelentkezik véres széklet, orvosi vizsgálatot (belgyógyászati, sebészeti vagy proktológiai) szoktunk javasolni, hogy kizárható legyen a nagyon hasonló tüneteket okozó végbéldaganat. Önnek is azt tanácsolom, hogy keressen fel egy proktológust, aki megállapíthatja, valóban aranyérről van-e szó, illetve megfelelő kezelést tud javasolni, amivel megelőzhető a panaszok súlyosbodása vagy egy esetleges műtét.

Kérdés: 2012. szeptember 19., 10:47; Megválaszolva: 2012. szeptember 24., 15:23
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Belgyógyászati kérdés
Van aggódni valóm?
Aranyér, puffadás, szélgörcs
Kis csomó a végbélben
Véres széklet az aranyér miatt...