Enyhe bélfertőzés

Tisztelt doktor úr/nő! Kb. 3 hete szedtem Sumetrolim antibiotikumot felfázásra, ami már lázzal is járt, ebből meggyógyultam. Kb. 1 hete viszont narancssárgás, nyálkás a székletem, néha a hasam is fáj, 3 napja szedek Normaflort, ami már szinte normalizálta a székletemet, ma attól függetlenül elmentem a háziorvoshoz, aki belgyógyász is egybe, azt mondta enyhe bélfertőzés és Cifloxint írt ki, amit viszont nem merek beszedni, a rengeteg durva és halálos mellékhatás miatt, 5 éve vagyok pánikbeteg innen ez a nagymértékű szorongás, már annyira, hogy szó szerint látom a saját halálomat, ahogy a gyógyszertől meghalok, leírni nem lehet mekkora fokú halálfélelem van bennem. Kérdésem az lenne, hogy ha nem szedem be az antibiotikumot, akkor elég lehet a Normaflor rá? Esetleg tud ajánlani vény nélkül kapható gyógyszert vagy gyógynövény, amitől meggyógyulok és nem lesz rosszabb a bajom? Nem tudott egyszerűen az orvos se meggyőzni róla hogy szedjem be, azt mondta ott is várhatok fél órát a gyógyszerbeszedés miatt, ezt csak azért írom, hogy kifejezzem a szorongásom mértékét. Meg az anafilaxiás sokktól is félek, hogy ha beveszem, nehogy olyanom legyen. Köszönöm szépen előre is a válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szigeti Nóra válasza hasmenés témában

Kedves Kérdező!

Ha a Normaflore mellett már panaszmentes, akkor remélhetőleg elég lesz annak szedése.

Kérdés: 2012. szeptember 18., 17:43; Megválaszolva: 2012. szeptember 20., 07:57
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Gyulladásos bélbetegség
Hasi fájdalom
Tisztelt Doktor Úr! A problémám a következő: Több mint 2 hete tartó hasmenésem van. A székletem nyálkás és sárga színű, az utóbbi időben...
Mi okozhatja a hasmenést?
Tisztelt Doktor Úr! 22 éves fiú vagyok, 4 éve refluxos. 1 hónapja urológiai problémám (feltehetőleg gyulladás) jött elő, mire elkezdtem...
Hasmenés és véres nyák
Mi baj lehet
Tisztelt Doktor úr A kérdésem a következő, még áprilisban kaptam a fogorvosomtól antibiotikumot 2 fajtát egymás után , hasmenésem lett és ez tart...