Nem volt még aranyerem

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Azzal a panasszal fordulnék Önhöz hogy a tegnapi nap folyamán kijött rajtam az aranyér. Az interneten utánanéztem hogy sokszor a nehéz tárgyak cipelése okozza, mivel én szakácsként dolgozom néha nehéz edényeket kell cipelnem. Külső aranyerem van, háziorvoshoz nem merek fordulni mivel nagyon kellemetlenül érint ez engem. Nem tudom mihez kezdjek, megműtessem-e? Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Földi Ildikó válasza aranyér témában

Kedves Kérdező!

Napjainkban az aranyerek műtéti megoldása általában csak súlyos vagy elhanyagolt esetekben szükséges. A gyógyszertárban recept nélkül kapható kúpok, krémek (pl Hemorid, Mastu, Reparon stb) általában hatékonyan és gyorsan csökkentik a panaszokat, kiegészítve meleg vizes ülőfürdővel, székletürítés utáni alapos mosakodással, illetve naponta 1-2 laza széklet biztosításával (bő folyadékfogyasztás, rostdús étrend) . Amennyiben panaszai nem javulnak ezek hatásra- nem kell szégyenkeznie, ez sok embert érintő probléma- keressen fel sebészeti vagy proktológiai szakrendelést.

Kérdés: 2012. szeptember 09., 22:00; Megválaszolva: 2012. szeptember 12., 14:59
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Belgyógyászati kérdés
Van aggódni valóm?
Aranyér, puffadás, szélgörcs
Kis csomó a végbélben
Véres széklet az aranyér miatt...