Gyomor panaszok, székletürítés.

Tisztelt Orvos! Nem diagnózis felállítása miatt írok most ide, de nem is azért, hogy a válasz a „menjen el szakorvoshoz, mert látatlanba nem tudok véleményt nyilvánítani.” legyen. Orvosokkal felvettem már a kapcsolatot, folyamatban is vannak vizsgálatok, de amíg az eredményekre és a vizsgélatokra várok 1-2 kérdésemre szeretnék választ kapni, amire még nem kaptam. Nagyjából 1 hónapja, hogy egyik este nagy mennyiségben belakmároztam főtt kukoricából, majd az azt követő 3 napban iszonyatos hasi fájdalmakkal és hasmenéses-szorulásos (érdekesen hangzik, de ez a kettő váltakozott) székletürítési problémáim voltak. Ebben az időszakban, a székletemen fehér nyákos anyagot is felfedeztem. Ezzel háziorvoshoz fordultam, aki vírusos fertőzést diagnosztizált és 1 napi koplalást (étel és ital megvonás, szomjúság esetén citromlé csepegtetés a szájba) ajánlott kezelési javaslatként. Ezt csak részben tartottam be. Most 1 hónappal ezek után jött el az idő arra, hogy újra orvoshoz forduljak, ugyanis a hasmenés azóta is folyamatos. Nem folyékony, viszont elég lágy a székletem és ehhez társul, hogy étkezések után egy 10-15 perces hasfájásom van. Ezeken kívül gyakori a széleresztéseim is egy jó ideje. Egyéb panaszaim nincsenek, azt tudom még megemlíteni, hogy 2-3-4 kg súlyveszteségem is volt/van. Ételallergia gyanújával küldött belgyógyászhoz a háziorvos, aki nem mondott semmit, csak tovább küldött 2 helyre, amiből az egyikre 2 hónapot kell várnom. Jelenleg még odébb van a hasi uh. és a gasztroenterológus. Fő kérdésem, hogy a tüneteim alapján mi lehet ez (gondolom, hogy erre nem fogok konkrét választ kapni) illetve mennyire lehet komoly és mennyire ritka tünetek ezek. Azt is meg szeretném tudni, hogy a gasztroenterológus vizsgálatokkor milyen vizsgálatokra kell számítanom? Fő kérdésem, hogy 1-2 ismerősöm egyből türközéssel riogat, ennek van-e valóságalapja. Válaszát nagyon várom és előre is köszönöm. Köszönettel: László (20éves)

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza hasmenés témában

Panaszát valószínűleg gyomor-bélhurut okozta, mely után irritábilis bél szindróma maradt vissza. Ebben a kórképben a bél kóros motilitása, a bélflóra megváltozása illetve a bél beidegzésének kóros volta okozza a panaszokat. Javulás főként az életmódi változtatásoktól várható: gyakori, rendszeres, nyugodt, kis étkezések, rendszeres, intenzív testmozgás, a stressz megfelelő feldolgozása, pre- és probiotikumok kúraszerű használata. Gyógyszeresen a Duspatalin tabl. szedése próbálható meg 2x1 dózisban. Egyébként ha a labor és a hasi ultrahang negatív, valamint riasztó tünetek nincsenek (vérzés, hányás, éjszakai ágynyugalmat megzavaró panaszok, családi terheltség gyomor-bélrendszeri rosszindulatú folyamat tekintetében) , a további kivizsgálást nem kell forszírozni.

Kérdés: 2012. szeptember 07., 22:28; Megválaszolva: 2012. szeptember 09., 15:37
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Hasi problema
Tisztelt Doktor Ur! Egy összetett problemaval fordulok Önhöz. Korabban mar megvalaszolta egy kerdesemet, melyben a veres-nyakos szekletemre kerestem...
Végbélrepedés mikor gyógyul meg !
Tisztelt doktor Úr! Köszönöm a gyors választ az előző kérdésre. További kérdésem az lenne, hogy a záróizom görcsösségre a kenőcsön...
Epevezeték
Mi okozhatja a reggeli híg székletet?