Labor eredmény

Vérvétel eredményemben 3 érték nem tartozik a határértékek közé:Se anorganikus foszfát: 0, 77 mmol/L, Se bilirubin total 25, 2 umol/L, Se bilirubin direct: 8, 8 umol/L. Minden más határértéken belül van. Mire számíthatok a háziorvosomnál? Milyen esetleges további vizsgálat, illetve kezelés várhat rám? Mit kell tennem, hogy ezek az értékek rendeződjenek? Magas vérnyomással kezelnek 21 éve, 21 éves koromban 3 májgyulladásom volt, amitől nem sárgultam be, és gyógyszeres kezelést sem kaptam. Emiatt a labor eredmény miatt aggódom, hogy valami komoly bajom származhat a hosszas gyógyszerszedés miatt, vagy valami más okozhatja az eltérést. Izomgörcs néha van a lábamban, talpamban, könyvelő vagyok, egész napos ülőmunkám van, naponta 2 órát utazom vonaton a munkahelyemre, további másfél órát busz-villamos-HÉV-metróval többszöri átszállással. Gyakranfájnak a váll-és hátizmaim, a gerincem felső és alsó harmada egy-egy mozdulatra hirtelen fáj, de szinte azonnal elmúlik, a további mozdulataimmal óvatos vagyok. Frontérzékeny vagyok, erős, időnként 1-3-5 napig is eltartó fejfájással küzdök ilyenkor. Kétféle memoriahabos párnát használok alváshoz (anatómiai és hagyományos formájú) , attól függően, hogy vannak-e fej-és izomfájdalmaim, vagy nincsenek. Alapvetően fázós és huzatérzékeny vagyok. Fogamzásgátlót 22 éves korom óta nem szedek. Köszönöm szépen a szíves választ: Nagy Jánosné

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szigeti Nóra válasza laborértékek témában

Kedves Kérdező!

A se anorganikus foszfát vizsgálatát ki kellene egészíteni calcium, ionizált calcium és magnézium vizsgálatával, így lenne teljes a kép. A se bilirubin igen kicsit emelkedett csak, ha ez önmagában áll májfunkciós eltérés nélkül, akkor feltehetőleg Gilbert-kórja van, ami nem igényel különösebb teendőt.

Kérdés: 2012. szeptember 06., 13:30; Megválaszolva: 2012. szeptember 07., 08:03
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Fájdalom a jobb felhasban
Savcsökkentő szedése
Székletürítési problémák...
Epekő bontás
Baba gyógyszer mellett