Aranyeres panasz

Tisztelt Doktorúr/Nő! Pár napja írtam ide a kérdező rovatba, hogy borsonyi aranyeret véltem felfedezni. Javasolták mutassam meg orvosnak, úgy tettem. Először baleseti sebészetre mentem mert már fájt nagyon. Megerősítették, hogy aranyeres csomó majd mondták konzultáljak egy sebésszel. Megtettem és tegnap előtt (csütörtök) el is mentem ahol felvágta a csomót. Statusznak az volt írva, hogy kőmetsző helyzetben 7 óra irányában babnyi nagyságú bethrombotizált aranyér látható. Javaslat: helyi érzéstelenítésben Throbectomia. Mivel ez tegnap előtt volt, ezért tegnap este tisztálkodás közben még mindig éreztem az ugyanakkora csomót. Kérdésem a következő. Ugye ez a gyógyulás folyamata nem pedig 1 nap alatt visszanőtt, mert fáj még, sőt a műtét éjjelén a lepedőt is átvéreztem, de megint egy ilyen sebészeti kínzás nem tetszene. Semmit nem mondott a sebész, ezért kérdésem még, hogy milyen pozícioban kéne lennem, mert háton fekve a legkényelmesebb. Mikor sportolhatok újra? Mi lesz, ha wc-re kell mennem? Köszönettel, A.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Mogyorósi Richárd István válasza aranyér témában

Kedves Kérdező!

A gyógyulás ideje alatt kerüljön mindenféle megerőltető fizikai aktivitást, erőlködést! Egyen rostdús, székletlazító ételeket! A fekvő pozíció nem befolyásolja a gyógyulást, feküdjön úgy, hogy Önnek a legkényelmesebb!

Kérdés: 2012. szeptember 01., 10:04; Megválaszolva: 2012. szeptember 09., 22:30
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Belgyógyászati kérdés
Van aggódni valóm?
Aranyér, puffadás, szélgörcs
Kis csomó a végbélben
Véres széklet az aranyér miatt...