Bal oldali, alhasi fájdalom mitől lehet?

Tisztelt Webbeteg! Gyomorprobléma miatt írok önöknek. 2 és fél hónapja operáltak herevisszér miatt. 8.16-n visszamentem, mert picit érzékeny lett a bal here. Voltaren 50mg gyomornedv ellenálló gyógyszert írtak ki, melyből napi 1-et kellett szednem. A gyógyszert 18-án kezdtem el szedni, rá kb. másfél napra véres volt a székletem. 23-án hajnalba véres hasmenésem volt. Aznap délután felkerestem a háziorvost, elvittem neki a gyógyszert is. Elmondása szerint a gyógyszer mellékhatása okozta a problémát. Aznap már nem vettem be a Voltarenből. Adott beutalót a proktológiára, már kértem időpontot. Ami érdekes, hogy a gyógyszer szedést ahogy abba hagytam, a gyomrom helyre jött, a vér eltűnt, a székletem is helyre jött. (picit darabos, de nem kemény, napi szinten van ürítésem) Az utóbbi 2-3 napba bal oldali alhasi fájdalmam van. Bele-bele nyíllal, ami azonnal elmúlik, tehát nem folytonos. De napi szinten elég sokszor visszatér. Viszont más tünetem nincs. Az étvágyam nagyon jó, nincs lázam, gyengeségem, hányingerem se volt. Viszont ami bosszantó, hogy már szinte állandóan arra gondolok, hogy mégis baj van, már-már bebeszélem magamnak. Nagyon várom a proktológiai vizsgálatot. Kérdésem az lenne: kell tartanom a leírtak alapján nagyobb gondtól, vagy tényleg a gyógyszer miatt voltak problémáim? Tudom nehéz rá válaszolni. Mint mondtam, mindenképp elmegyek szakrendelésre, de eléggé sokat kell még várnom. Megnyugtatás céljából kérdezném. Üdvözlettel,

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szigeti Nóra válasza véres széklet témában

Kedves Kérdező!

A leírtak alapján feltehetőleg valóban a gyógyszer mellékhatásáról van szó, de egyéb ok kizárására szükséges a további vizsgálat. Én azonban nemcsak proktológiai, hanem vastagbéltükrözéses vizsgálatot is javasolnék.

Kérdés: 2012. augusztus 31., 18:47; Megválaszolva: 2012. szeptember 03., 08:17
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Friss vérkép, néha véres széklet
Tisztelt Doktor Úr! A korábban adott kérdésére adott válasz okán, miszerint a néha vére székletet ki kell vizsgáltatni ebben az életkorban...
Néha véres széklet
Tisztelt Doktor Úr! Egy bő éve tettem fel Önnek egy kérdést hasonló tünetekkel. 24 éves nem dohányzó enyhén túlsúlyos, viszonylag stresszes...
Ibs? Valóban
Üdvözlöm! Először is köszönöm válaszát. Pontosan tudom hogy véres nyák volt hiszen minden nap nézem a székletem.De nagyon csekély mennyiségben...
Verés széklet
Azt szeretném kérdezni hogy mitől véres a székletem!
Verés széklet
Azt szeretném megkérdezni hogy mitől véres a székletem!