véres széklet

Tisztelt Doktornő/ Úr! Elég sürgős problémám van. Székelés közben vér volt a székletben, vagyis a papíron és a wc-ben. Friss, élénk piros színű vér. Eddig is volt már hogy erölködés után véres volt a papír de ennyire nem. Most egy fél tenyérnyi vér volt a papíron és a széklet mellett is. A vérzés székelés után megszűnt (legalábbis nem látszik) . Természetesen nagyon megijedtem. Kb 2 éve voltam tükrözésen, akkor azt állapították meg, hogy aranyerem van, kaptam kúpot és nem is nagyon jött elő, csak ha szorulásom volt. Ma reggel hashajtót vettem be, de nem volt sem szorulás, sem semmi extra körülmény amitől újra kijöhetett volna. Az lenne a kérdésem, hogy feltétlenül kell e orvoshoz fordulnom, vagy elég e csak egy újabb kúpkezelés. válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza véres széklet témában

Jó eséllyel aranyeresség okozta a panaszt, de más okok is lehetnek a háttérben, így ha nem is azonnal, de mindenképp javasolt orvoshoz fordulni (ha két éve a vastagbél teljesen áttekintésre került, akkor most nyugodtan megpróbálható a végbélkúpos kúra, kiegészítve Detralex tabletta szedésével) .

Kérdés: 2012. augusztus 30., 10:31; Megválaszolva: 2012. szeptember 02., 18:51
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
18 Lipáz ertèk
Meddig tartson a probiotikum kúra?
Merckformin XR
Szputnyik vakcinával oltakozás
Cöliákia covid oltás