Tisztelt Doktor Úr/ Nő!

Pár napja fáj 2 oldalt a hasam, és ma hajnalban arra keltem fel, hogy erősen görcsöltem, és kisugárzott a fájdalom a hátamra meg a derekamra is..amúgy székrekedéssel küszködöm már rég óta, és most hajnalban is az volt a problémám, lehetséges, hogy a székrekedésem miatt fájhat a gyomrom ennyire? Rég óta has fájós vagyok, egy ideje szedek Acilesolt a gyomromra, amúgy nagyon sokat stresszelek és szorongok, mindig attól félek, hogy ha már fáj valamim, hogy valami komoly bajom lehet! Az orvosom azt mondta, hogy stressz miatt is lehetnek a gyomor panaszaim.Vérvételen voltam és mindenem jó lett. Ön mit gondol erről? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza hasi fájdalom témában

A székrekedés is okozhat hasi fájdalmakat, de a stressz is fokozza a savtermelést, gyomorhurutot, esetleg fekély kialakulását idézve elő (bár a savas panaszok jelentkezése az acilesol terápia mellett valószínűtlen) . Javaslom, próbálja székelési habitusát rendezni (bő folyadék- és rostpótlás, rendszeres testmozgás, a stressz megfelelő feldolgozása, pre- és probiotikum kúraszerű használata) .

Kérdés: 2012. augusztus 29., 19:35; Megválaszolva: 2012. szeptember 02., 18:58
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
18 Lipáz ertèk
Meddig tartson a probiotikum kúra?
Merckformin XR
Szputnyik vakcinával oltakozás
Cöliákia covid oltás