Gyomorfájdalom puffadással, nem használtak a teák

Kedves Doktornő/Úr! Vasárnap délután hirtelen gyomorfájdalom jelentkezett, azt hittem, éhség miatt, és majd vacsora után elmúlik. Sajnos azóta is előjött minden nap. Nem tudom mihez kötni. Csak úgy jön, és fáj tompán az egész gyomrom, gyomorszájtól kezdve egész lent is. Nem ég, nem szúr, csak fáj. Próbáltam rá kamillateát, fodormenta teát, de nem múlt el sajnos. Ma vettem tafedim teát, ezt ajánlották a bioboltban gyomorpanaszokra. Étvágyam van, hasmenésem nincsen. Esetleg egy tompa hányingert érzek néha. Gyomorrontás nem hiszem, hogy lehet, mivel pcos-ir-es vagyok, így alapból diétázok (5x eszek egy nap) . A betegségemre szedek Merckformint és Norporlacot március óta. A gyógyszerek szedése óta mindennapos puffadásom van. Nem tudom, hogy ez esetleg közrejátszhat e a mostani panaszomban. Háziorvosom sajnos csak szeptemberben lesz, szabadságon van. Mit kellene tennem? Mi állhat vajon a panaszaim hátterében? Segítségét előre is köszönöm! Egy tanácstalan 26 éves lány

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza gyomorfájás témában

Gyomorpanaszát okozhatja gyomorhurut, de akár gyomor-illetve gyombélfekély, vagy akut helicobacter fertőzés is, de a Norprolac is okozhat hasonló jellegű mellékhatást. Amíg háziorvosa vissza nem érkezik, érdemes megpróbálni vény nélkül kapható savcsökkentő terápiát (pl. Controloc Control) .

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2012. augusztus 24., 11:05; Megválaszolva: 2012. augusztus 24., 15:36
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
18 Lipáz ertèk
Meddig tartson a probiotikum kúra?
Merckformin XR
Szputnyik vakcinával oltakozás
Cöliákia covid oltás