Mandulagyulladás és reflux

A problémám augusztus 1-jén kezdődött. Egy kávézóban ittam egy jeges-citromos kólát, ahol egy vastag szívószállal felszívtam egy citrommagot. Úgy éreztem, hogy nem ment le, de a röntgenvizsgálatok megerősítettek abban, hogy nincs a szervezetemben. Néha eszembe jut, de nem hinném, hogy ez lenne az oka a problémámnak. A gyógyszerek lenyelése szinte mindig problémát jelentett. A sürgősségin azt állapították meg, hogy tüszős mandulagyulladásom van. A háziorvos elkezdett antibiotikummal kezelni (augmentin 500mg) , minden maradt a régi felállásban. Majd írt fel Zinnatot (250mg) , ennek hatására sem történt változás. Úgy gondoltam, hogy felkeresek egy fül-orr-gégész szakorvost, hátha tud valami más módszert a gyógyulásra. Ő felírta a 3. antibiotikumot (Lefloxin 500mg) , és Cataflamot az állandó hőemelkedés enyhítésére. (Nemrégen kezdtem el szedni a Yasminelle fogamzásgátlót) Erre az időre már nagyon megnehezült a nyelésem. Gyakorlatilag a szilárd ételeket nem tudom lenyelni. Annyira görcsösen ragaszkodnék az evéshez, hogy semmi nem esik jól, és ha csak az evés gondolata eszembe jut, máris rosszul vagyok. Ennek következtében már fogytam 4 kilót. 49ről indultam, most 45 vagyok. Ma voltam vérvételen, ennek az eredménye hétfőre érkezik meg. Éjszaka arra ébredtem, hogy maró érzés van a torkomban, és gyakorlatilag az egész számban savas ízeket éreztem, a gyomromban is érzem a savasodást, gondolom ez része annak, hogy alig eszem valamit. Nyelési vizsgálaton is részt kellett vennem, ahol kontrasztanyagot itattak velem, és semmi elváltozást nem találtak. Mi lehet a probléma? A rossz élmény maradt bennem? Vagy esetleg nyelőszervi betegség állhat a háttérben? Hétfő még nagyon messze van, akkor kell mennem a kontrollra. Fogalmam sincs, hogy mit tehetnék még a gyógyulás érdekében. Fogok tudni normális életet élni ezután? Előre is köszönöm szépen a válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szigeti Nóra válasza nyeléi zavar témában

Kedves Kérdező!

Az eddigi vizsgálatokat még gyomortükrözéssel javasolom kiegészíteni, a kezelést pedig ún. protonpumpagátlóval (háziorvosa fel tudja írni) a refluxbetegség kizárására/igazolására és kezelésére.

Kérdés: 2012. augusztus 23., 09:49; Megválaszolva: 2012. augusztus 23., 12:00
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Nyelocso daganat
Lehet e hasnyálmirigy gyulladas?
Tisztelt Doktor Úr! Szalai Edina vagyok és tegnap írtam Önnek! Azzal kapcsolatban hogy egy hete túlzottan nehéz ételeket ettem. Azóta folyamatos...
Chron-colitis gyanúja
Tisztelt Doktot Úr! 7 évvel ezelőtt kolonoszkópiát végeztek, melynek diagnózisa: enyhe, chronicus, aspecifikus colitis (2 kis polipot is...
Valóban reflux, vagy más állhat a...
Tisztelt Doktor Úr! Egy ideje küzdök gyakori (stresszhelyzetben fokozódó) böfögéssel, puffadással, diszkomfort érzéssel, laza széklettel, az...
Lehet e hasnyálmirigy gyulladas?
Tisztelt Doktor Úr! 36 éves nő vagyok. Nincs epe hólyagom sem vakbelem. Múlt héten hétfőn ettem szalonnát és töltött káposztát. Nem egyszerre....