hasmenés, antibiotikumtol

Jo napot, olyan ügyben irok hogy nekem március ota hasmenésem van a sumammed nevü antibiotikumtol, voltam korházba májusba azt mondták egy elbeszélgetés után h valoszinü semmi komoly csak tul kiirtotta a bélflorám, majd elmulik, egy hétre jobb is lett de visszeestem, azota szedek probiotikumokat, és nem jobb csak picit, napi 5-6 x hasmenés, véres és gyulladás nyom nem látszik a székleten. Szedtem normixot is attol egy napra vissza ált minden de ismét vissza estem. Probáltam tej diétát stb...és nem.lett jobb. Esetleg valami gyulladás lehet vissza kellene menem korházba ujBb kivizsgálásra? Mert már 6 honapjantart, esetleg vélemény h mitöl lehet mi a baj? , Válaszát előre köszönöm ui.: Előtte soha nem volt semmi bajom semmitöl

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza hasmenés témában

Az antibiotikum-kezelést követő hasmenések különböző súlyossági fokúak lehetnek. A 6 hónapos fennállás miatt mindenképp további kivizsgálás szükséges. Első körben széklettenyésztés (Clostridium difficile toxin meghatározás is) , ennek negativitása esetén endoscopos vastagbél-vizsgálat javasolt. Ha a kivizsgálás negatív eredménnyel zárul, irritábilis bél szindróma marad diagnózisként.

Kérdés: 2012. augusztus 19., 16:40; Megválaszolva: 2012. augusztus 20., 18:18
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Hasi problema
Tisztelt Doktor Ur! Egy összetett problemaval fordulok Önhöz. Korabban mar megvalaszolta egy kerdesemet, melyben a veres-nyakos szekletemre kerestem...
Végbélrepedés mikor gyógyul meg !
Tisztelt doktor Úr! Köszönöm a gyors választ az előző kérdésre. További kérdésem az lenne, hogy a záróizom görcsösségre a kenőcsön...
Epevezeték
Mi okozhatja a reggeli híg székletet?