Vastagbél probléma?

Tisztelt Plósz Dr. Úr! 2 hete fáj a hasam mindenhol, a vastagbél teljes vonalában, de leginkább a köldök körül, és a hasfájdalom kisugároz a derekamba is.. Ezt kiséri napi 4-5 hasmenés. Nagyon rosszul érzem magam, állandó hányinger, gyomorgörcs. Étvágytalan vagyok, ismert IBS-em 4 éve van, febr. elején átestem antireflux műtéten. Gyógyszert nem szedek. A házi orvos feíirt Normix-ot 2x2-t 3 napig, immodiumot, probiotikumot, be is szedtem, de most 2 napja, hogy elfogyott a Normix, újból hasmenésem van és nagyon fáj a hasam. Vérvételen sgot 174, sgpt 118, gamma gt 130, anti-strept. 0 liter alacsonyabb 9, 4, A/G magasabb 2, 3, süllyedés 18mm és egyébként rendben. Amióta fáj a hasam dagadnak a lábaim, bőrviszketésem is van. Mire gondoljak? Vastagbél problémára vagy esetleg májbetegségre? Mit tanácsol, nagyon elvagyok keseredve, hogy ilyen rosszul érzem magam.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szigeti Nóra válasza hasfájás témában

Mindenképp további vizsgálatok szükségesek, elsősorban hepatitis és egyéb vírus-szerológia, széklettenyésztés (bacter, parazita, vírus) illetve a májenzimértékek kontrollja. Ezen vizsgálati eredmények hozzásegíthetnek a végleges diagnózishoz.

Kérdés: 2012. augusztus 17., 16:27; Megválaszolva: 2012. augusztus 20., 18:30
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Fájdalom a jobb felhasban
Savcsökkentő szedése
Székletürítési problémák...
Epekő bontás
Baba gyógyszer mellett