Véres széklet

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Pár évvel ezelőtt kezdődtek nálam gyomorproblémák, felfújódás, hasi fájdalmak, székelési nehézségek, aranyér. Több gyógyszeres kezelés után másfél éve végül széklettenyésztés, gyomor, valamint vastagbél vizsgálatra került sor, melyek során mind gyomor, mind vastagbél gyulladást, refluxbetegséget, aranyerességet megállapítottak, gyakorlatilag savlekötőn kívül nem volt szükség további kezelésre, a tünetek szinte teljesen elmúltak. Érdekes módon csak nyaranként szinte állandó visszatérő problémák voltak az alhasi fájdalmak, görcsök, felfúvódás, savasodás, aranyér kiújulás, véres széklet. Alapvetően mostanában ezek abszolút nem voltak zavaróak, kellemetlenek, székletem is rendszerint volt, néha görcsök, hasmenés, bár azt többnyire az ételek számlájára írnám, volt köztük olyan, ami könnyedén okozhat hasmenést, nem is volt gyakori. Nem egészen 1 hónapja ismét felfedeztem egy enyhe vércsíkot a székletben, majd kiújult aranyeret, így ezért sem tulajdonítottam neki különleges figyelmet, hiszen alig 2 hét alatt a kenőcstől visszahúzódott az aranyér, azóta nem észleltem vért. A mai napig, ugyanis ma nehézkes, keményebb, enyhén fájdalmas székelés után egy vékony friss véres bevonatot észleltem a székleten egy vastagabb csíkban, de bevonva azt (nem a teljes felületet) (nekem úgy tűnt, mintha a keményebb széklet lenne a kiváltója, az eleje intenzívebben véres volt, míg a végén már teljesen elhalványult, nem is látszott) . A kérdésem az volna, hogy szükséges-e mindenképpen ismét orvoshoz fordulnom, illetőleg mi okozhatta vajon ezt a jelenséget? Válaszát előre is nagyon köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza véres széklet témában

Leírása alapján a a panaszt okozhatja a végbél berepedése, de a gyulladás okozta vérzés sem zárható ki, emiatt legalább egy rectoscopos (végbél) vizsgálatot érdemes lenne elvégeztetni.

Addig is törekedjen arra, hogy a széklet nem legyen kemény, nehéz, fogyasszon sok folyadékot és rostot, mozogjon rendszeresen, intenzíven.

Kérdés: 2012. augusztus 14., 20:42; Megválaszolva: 2012. augusztus 16., 07:37
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Baba gyógyszer mellett
AstraZeneca oltás ellejavallat
Gyomorszáj feletti nyomás érzés
Gyomor problémák