Hepatitis B milyen gyógyszereket szedhet?

Tisztelt Doktornő, Doktor Úr! 10 éve Hepatitis B vírus hordozó vagyok, évente vérvételen nézik, hogy gond van-e a májammal. Több dolog is összejött az utóbbi időben (munkanélküliség, alkoholista és agresszív családtag, stb...) , nagyon lehangolt lettem, ezért háziorvosom javasolta hogy menjek el pszichiáterhez. 1 év alatt 3x voltam, enyhe nyugtatót és antidepresszánst kaptam. Legutóbb fél éve elmondtam a Doktor Úrnak, hogy helyzetem változatlan, amire a következő választ kaptam: “a Hepatitis B miatt nem ír fel gyógyszert, mert minden gyógyszernek vannak mellékhatásai, javasolja hogy keressek fel egy keleti gyógyászattal foglalkozó orvost”. Nem értettem, hogy miért lett gond a Heaptitis B, de azóta reflux ellen sem szedek gyógyszert, epehólyag műtétet is lemondtam, egyetlen orvosnál sem jártam az utóbbi fél évben. Kérdésem, hogy mit tudnék most tenni? Orvoshoz felesleges mennem, mert gyógyszert nem szedhetek, de a havi 6.300 forintot kénytelen vagyok befizetni az Apeh-nek. Tisztelettel: VGyuri

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza hepatitisz B és gyógyszerek témában

Ez azért elég sarkosan lett megfogalmazva. Kétségtelen, hogy minden gyógyszernek lehet mellékhatása és ez gyakran a májat érinti, de biztos lehetne olyan antidepresszáns illetve nyugtató szereket találni, amelyek esetében ennek kockázata alacsony. Ha a hepatitis B nem aktív és májfunkciója megtartott, nyugodtan szedhetők gyógyszerek (nyilván az ismert májkárosító szerek kivételével) .

Kérdés: 2012. augusztus 13., 13:12; Megválaszolva: 2012. augusztus 14., 07:02
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Miért pozitív, mi lehet a diagnózis?
Jobb bordaiv alatti feszülés
Tisztelt Doktor úr! Kissé összetett problémámmal fordulok Önhöz így igyekszem összefoglalni. Tavaly 2020. októberében HPV-t diagnosztizáltak a...
Laktózintolerancia vizsgálat...
Ételintolerancia
Műtét utáni állapot