Hogy lehetne hízlalni egy kicsit

Tisztelt Gasztroenterológia! Azért írok Önnek, mert a legjobb barátom évek óta orvosról orvosra jár a problémájával, de még mindig semmilyen megoldás nem született és a helyzet kezd kétségbeejtő lenni és nagyon szeretnék segíteni neki. A problémája 6 évvel ezelőtt kezdődött Húsvétkor. Nem tudja, hogy ennek van-e köze hozzá, hogy akkor bukott felszínre a probléma, vagy már előtte "érett" a betegsége. Ünnep alkalmából több alkoholt ivott és este még evett is, így feküdt le aludni. Másnap hányt, de eleinte csak azt hitte, hogy szokásos gyomorrontás. A tünetek több hét elmúltával sem enyhültek. Ekkor még tudott főtt ételt is rendesen enni, és még csak pár kilót fogyott. Először fél évvel a probléma megjelenése után fordult orvoshoz, de semmi komoly bajt nem mutattak ki a vizsgálatok. Így teltek el hónapok-évek. Az állapota romlott. Többször panaszkodik hányingerre, teltségérzetre, néha hasmenésre, néha több napos székrekedésre, és testsúlya is lecsökkent 60 kiló alá (186 cm magas) . Több orvosnál és "gyógyásznál" is járt: gasztroenterológusok, akupunktúra, talpmasszázs, energiával gyógyítók, pszichológusok. 3 évvel a probléma megjelenése után gyomortükrözése volt, ahol refluxot és Helicobacter Pylori-t állapítottak meg, amit két hetes antibiotikum kezeléssel "kiírtottak". A tünetek sajnos ezek után sem enyhültek van, hogy hónapokig csak tápszereken élt (Ensure, Nutridrink) . Tavaly volt laktózvizsgálaton (hidrogén kilégzéses teszt) , ahol laktózérzékenységet állapítottak meg. De azt elhagyva sem csökkentek a tünetek. Mivel minden korábbi eredménye negatív minden orvos válasza csak annyi volt egyen. De enni nem tud mert utána olyan rosszullétek jönnek rá (hányinger, hányás, bélpanaszok) , hogy a munkáját sem tudja teljesíteni. De így meg azt látom, hogy rohamosan fogy alig 60 kiló a 186cm-hez képest és napról napra gyengébb. Egyre többet szédül és fáradt és ennek nem lesz jó vége. Kérem, adjon tanácsot, hogy mit lehetne még tenni. Köszönettel: B.Renáta

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza kóros soványság témában

Leírása alapján felmerül nyombél- illetve vékonybél leszorítás lehetősége. Ilyenkor a hasi verőér és a beleket ellátó artéria leszoríthatja a nyombél egy szakaszát, táplálkozási nehézséget okozva. Érdemes lenne egy vékonybélpasszázs vizsgálatot illetve egy hasi angio-CT-t végeztetni arteria mesenterica superior szindróma irányába.

Kérdés: 2012. augusztus 10., 12:04; Megválaszolva: 2012. augusztus 11., 14:19
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Laktóz érzékenység, igazolás
Tisztelt Doktor Úr, Abban kérném segítségét, hogy genetikai vizsgálattal, laktóz érzékenységet állapítottak meg nálam. (C/C lett az...
Emelkedett lipáz és amiláz érték
Tisztelt Doktor Úr! 2 éve voltam Önnél konzultáción. Hosszan tartó hasmenésem volt. Viszonylag sok vizsgálaton voltam, jelentős eltérésem nem...
Mi okozhatja a CT leletemben szereplô...
A hasi CT leletemben a következôk állnak (2 hete készült): A máj norm. nagyságú, homogén. Az epeutak nem tágabbak. A cholecysta kp. nagy, folyékony...
Gluténérzékenység
Tisztelt Doktor úr! Szeretném kikérni a véleményét a következő kérdésben: Folyamatos díszkomfortérzés, rosszullét, alacsony folsav- és...
Világoszöld darabok a szekletben
Tisztelt Doktor úr! Körülbelül 2 hónapja hasmenesem volt és távozott a szeklettel egy db zöld babszerű valami. Mivel tartósan szedek merckformint...