salzopirin terhesség alatt?

Tisztelt Doktor Úr! 7 hetes kismama vagyok. Tavaly fekélyes vastagbélgyulladást állapítottak meg. A nőgyógyász szerint a salzopirin nem szedhető. A gasztroenterológus szerint igen. Azt ajánlotta csak akkor szedjem ha a tüneteim megjelennek. Most akkor valójában szedhetem e vagy sem.? köszönöm a válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szigeti Nóra válasza salazopyrin szedése terhesség alatt témában

Kedves Kérdező!

A gasztroenterológusak adok igazat, de ilyen esetben genetikai tanácsadást szoktunk javasolni. Mivel e gyógyszer folsavhiányt okoz, javasolt (terhesség nélkül is) mellé a folsavbevitel, vagy váltás Salofalk tablettára, ami nem okoz folsavhiányt, de ezt mindenképp beszélje meg a gasztroenterológusával.

Kérdés: 2012. augusztus 07., 15:23; Megválaszolva: 2012. augusztus 09., 10:11
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Laktulóz hidrogén kilégzési teszt
Gyomor és vékonybéltükrözés
Tisztelt Doktor úr! Felszívódási zavar irányában felsőtápcsatorna vékonybél biopsiát kell, hogy elvégezzenek nálam, mert lefogytam és nem...
Sibo,Gyomorgyulladas
Tisztelt Doktor ur! Januarban vagy a covidtol vagy mert ettem ket romlott szendvicset megint sibos lettem.Egyszer mar voltam de helyre jottem.Most kaptam ra 1...
Laktóz érzékenység, igazolás
Tisztelt Doktor Úr, Abban kérném segítségét, hogy genetikai vizsgálattal, laktóz érzékenységet állapítottak meg nálam. (C/C lett az...