búzaérzékenység de nem glutén

Azt a kérdést szeretném feltenni, hogy hogyan lehetséges az, hogy nálam több éve búza, és búzaliszt érzékenységet mutatnak ki vizsgálatokkal, de gluténre nem vagyok érzékeny. Árpára, rozsra, és zabra épp ezért nem vagyok érzékeny. Emelllett legutóbbi intolerancia teszten újra kijött a búzaérzékenység, viszont a tönkölybúza, durumbúza, és a búzakorpa negativ volt. Létezik, hogy a búzában más anyagra vagyok allergiás, mint a glutén, ami ezekben az egyéb búzafélékben nincs meg? Kicsit kezdek megkavarodni. Jelenleg nagyjából gluténmentes és búzamentes diétát tartok, de jó lenne ezen lazítani kicsit, ha lehetséges. Előre is köszönöm a választ!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza búza érzékenység témában

Igen, ezek szerint speciálisan a búzában lévő valamilyen fehérjére érzékeny. Ha a gluténra nem (negatívak az erre vonatkozó ellenanyag-értékei) , akkor nem kell ilyen szigorú diétát tartania, elég a búzát kerülni.

Kérdés: 2012. augusztus 07., 08:54; Megválaszolva: 2012. augusztus 08., 15:20
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Fájdalom a jobb felhasban
Savcsökkentő szedése
Székletürítési problémák...
Epekő bontás
Baba gyógyszer mellett