Mi okozza?

Tisztelt Doktor úr/ nő! Bizonytalan eredetű hasi fájdalmaim vannak, melyek általában a jobb oldali hasi részt érintik. Jobb bordaív alatti / köldök melletti fájdalom, jobb petefészek táji fájdalom. 2010. jún-ban panaszaim miatt hasi ultrahang vizsgálaton, 2011.nov-ben kismedencei ultrahangon voltam, az eredmény negatív. Megjegyezném, hogy édesapám néhány éve bekövetkezett halála óta vannak ezek a panaszok, azóta folyton rettegek attól, hogy nálam is rákot diagnosztizálnak. Ez a félelem a hétköznapjaimra is negatív hatással van. (Édesapám vastagbélrákban hunyt el, ezt az "élményt" a mai napig nem tudtam feldolgozni.) Kérdésem: Forduljak -e gasztroenterológushoz panaszaimmal vagy inkább egy pszichiátriai rendelést keressek fel? Válaszát előre is köszönöm! T.Eszter

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Földi Ildikó válasza hasi fájdalom témában

Kedves Kérdező!

Érdemes egy alapos kivizsgálással kezdeni gasztroenterológián, illetve nőgyógyászaton. Jobb bordaív alatti fájdalom pl epeproblémák miatt gyakori. Ha semmilyen szervi eltérést nem találnak, akkor forduljon pszichiáterhez, illetve ez akkor is jó hatású lehet, ha úgy érzi sokat szorong és az édesapja elvesztését nem tudta feldolgozni.

Kérdés: 2012. augusztus 06., 10:37; Megválaszolva: 2012. augusztus 06., 16:05
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
18 Lipáz ertèk
Meddig tartson a probiotikum kúra?
Merckformin XR
Szputnyik vakcinával oltakozás
Cöliákia covid oltás