Hasmenés 2 hete

Kedves Doktor/nő! Szeretném a véleményét kérni. 33 éves vagyok, a tüneteim 2 hete kezdődtek, hőemelkedés, hasmenés. Bármit ettem, szinte egyből ki is jött belőlem. Fájdalom nem volt, egyéb tünetem sem. Kb a 4. napon, elmentem orvoshoz, vért vettek, kicsit emelkedett volt a CRP, 21 volt.Vérképem rendben. Azt mondták valószínűleg vmi vírus...ráadásul a 9 hós kislányom is pont abban az időben több, mint egy hétig szenvedett hasmenéstől. Ő azóta rendbejött, de nekem, most 2 hét elteltével is megy a hasam, mostmár csak napi 3-alkalommal kb. Más tünetem nincs, illetve annyi, hogy hangosan "morognak" a beleim... Protexint szedek 1, 5 hete. (Nem tudom, van-e jelentősége, de az utóbbi időben rengeteget idegeskedtem, idegeskedek, nagyon sok (volt) a stressz...) Mi a véleménye a doktornőnek? Nagyon várom válaszát, előre is köszönöm, Orsi

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szigeti Nóra válasza hasmenés témában

Kedves Kérdező!

Legvalószínűbb valóban a fertőzéses eredet. Ha azonban 1 hét múlva is panaszos, érdemes lenne széklet bakteriológiai és parazitológiai vizsgálatot kérni, illetve - ha 1 hónap múlva is panaszos - krónikus hasmenés miatt kell gasztroenterológiai vizsgálatot indítani.

Kérdés: 2012. augusztus 06., 10:35; Megválaszolva: 2012. augusztus 07., 11:18
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
18 Lipáz ertèk
Meddig tartson a probiotikum kúra?
Merckformin XR
Szputnyik vakcinával oltakozás
Cöliákia covid oltás