Beteg nagymama

Nagymamám 15 éve cukorbeteg, 5 éve inzulinos. Körülbelül egy hónapja zavarttá vált, alapvető dolgokra nem emlékezett (például: inzulin beadásának mennyisége, módja, telefonhasználat, megkezdett mondatot nem tudja befejezni stb.) , emellett napi szinten jelentkező hányás, szédülés és egyre nagyobb fokú gyengeség jellemezte. Székrekedésben szenved. Beszéde lassú, vontatott, szemei ijesztően kidüllednek, bambán néz, keze remeg. Panaszaival kórházba került, ahol krónikus máj - és veseelégtelenséget állapítottak meg. 10 nap kezelés után a zavartság elmúlt, ismét önállóan tudta folytatni napi tevékenységeit, véreredményei jók voltak. Az itthonlét alatt teljes májkímélő diétával és teljes odafigyeléssel próbáltuk segíteni a további gyógyulását. Ennek ellenére állapota napról-napra rosszabb lett és egy hét alatt a már korábban említett tünetek mindegyike visszatért. Kérem adjon tanácsot, mert nem tudjuk a családdal kihez forduljunk, milyen irányban induljunk el, hogy nagymamánkon minél előbb segíteni tudjunk!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szigeti Nóra válasza máj és veseelégtelenség témában

Kedves Kérdező!

Nehéz így megállapítani a máj- és vesekárosodás fokát, de ha ezek ilyen tüneteket okoznak, javasolom, hogy mielőbb forduljanak olyan orvoshoz, aki a kórházi kezelést is meg tudja szervezni belgyógyászaton (pl. a sürgősségi ügyeletre, vagy ha Önöknél olyan nincs, háziorvosi beutalóval a kórházi ügyeletre) .

Kérdés: 2012. augusztus 05., 08:38; Megválaszolva: 2012. augusztus 06., 14:59
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
18 Lipáz ertèk
Meddig tartson a probiotikum kúra?
Merckformin XR
Szputnyik vakcinával oltakozás
Cöliákia covid oltás