epe mütéttel kapcsolatban

Üdvözlöm! A tavasszal volt egy epe görcsöm amit az ultra hangos vizsgálat derített ki és akkor tudtam meg, hogy egy 2 cm-es kövem is van. Szeptember 17.-re kaptam időpontot a műtétre. Akkor az ultrahangos orvos azt mondta, hogy ő nem műttetné meg mert már ez a kő nagy problémát nem okozhat a nagysága miatt mert nem tudja az epevezetéket elzárni és nem tud beágyazodni sem és diétával meg gyógyszerrel kordába lehet tartani. Kérdésem az lenne, hogy ha ez így igaz akkor feltétlenül szükséges e a műtét mert nem szívesen műttetném meg magam csak ha életbe vágóan fontos, mert még életemben nem voltam műtve és félek hogy majd egyik baj hozza a másikat. Gondom, hogy ez a kő nem egyik napról a másikra alakult ki és a tavaszig még a vas szöget is meg ehettem, mivel hogy nem tudtam hogy epe kövem van. Azóta odafigyelek hogy mit eszem és tünetmentes vagyok Kérem válaszoljon, mitévő legyek.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza epekő témában

Az epehólyag-eltávolítás akkor indokolt, ha epés panaszai vannak. Ha diéta mellett panaszmentes, tényleg nincs szükség sürgős műtétre, azonban azt tudnia kell, hogy az epekő krónikus gyulladást tart fent, jelenléte emeli az epehólyagrák kialakulásának esélyét, ezért több éves fennállást követően panaszmentes esetben is javasolni szoktuk a műtétet.

Kérdés: 2012. augusztus 03., 17:12; Megválaszolva: 2012. augusztus 05., 09:03
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
18 Lipáz ertèk
Meddig tartson a probiotikum kúra?
Merckformin XR
Szputnyik vakcinával oltakozás
Cöliákia covid oltás