Szalmonella széklettenyésztés

Kb. 3 hete láz (legmagasabb 38,2) , illetve gyomorgörcs jelentkezett nálam, melyhez hasmenés is társult. Egy hete jött vissza a széklettenyésztés eredményem, mely szalmonellára pozitív lett. A láz, görcs elmúlt, viszont még naponta egyszer híg székletem van, bár már jobb, mint első napokban. Meddig tarthat ez? Mikor érdemes kontroll széklettenyésztést kérnem? Mivel ha jól tudom, 2500 Ft, így nem lenne mindegy, mikor küldöm, mert lehet hogy még mindig pozítiv lenne. Köszönettel: Mónika

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza Széklettenyésztés témában

Kedves Kérdező!

Magából a fertőzésből való gyógyulás 1-2 hétig szokott tartani, de normál bélflóra és bélmotilitás helyreállása akár hónapokat is igénybe vehet. Salmonella-fertőzést követően visszamaradhat tünetmentes hordozó állapot, ennek kizárására illetve igazolására szolgál a kontroll tenyésztés, mellyel érdemes legalább 1 hónapot várni. A gyógyulást pre- és probiotikumok használata gyorsíthatja.

Kérdés: 2012. augusztus 01., 08:22; Megválaszolva: 2012. augusztus 02., 15:46
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Hasi problema
Tisztelt Doktor Ur! Egy összetett problemaval fordulok Önhöz. Korabban mar megvalaszolta egy kerdesemet, melyben a veres-nyakos szekletemre kerestem...
Végbélrepedés mikor gyógyul meg !
Tisztelt doktor Úr! Köszönöm a gyors választ az előző kérdésre. További kérdésem az lenne, hogy a záróizom görcsösségre a kenőcsön...
Epevezeték
Mi okozhatja a reggeli híg székletet?