trombózis tumor

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Testvéremnél 10 hete mélyvénás trombózist diagnosztizáltak. Az ultrahang szerint a probléma hetek óta fennállt. Az elmúlt hetekben injekció, majd tabletta formájában vérhigitókat kapott, lábát fáslizta, illetve állapotát ultrahanggal, nyomon követték.Jelentős javulást sajnos nem tapasztaltak. Állapota inkább stagnált. A tegnapi nap folyamán a kezelések ellenére újabb rögöket találtak a vénáiban és további kivizsgálásokat javasoltak. Hasi és kismedencei kontrasztanyagos ct vizsgálata lesz a jövő héten, a feltételezések szerint nőgyógyászati vagy hasüregi problémái lehetnek. A kérdésem az lenne (amennyiben ennyi információ alapján megválaszolható) , hogy a ct vizsgálat milyen jellegű problémákat tárhat fel, valamint 36 évesen milyen felépülési esélyei vannak. (A kezelőorvosa elég borulátó) Sajnos a testvérem dohányos, valamint fogamzásgátló tablettát szedett, illetve meglehetős túlsúllyal rendelkezik Egészségügyi problémája eddig nem igazán volt, leszámítva egy most is meglévő kis méretű petefészek cisztát, amely az ultrahangos orvos szerint nem okozhatja a panaszait. Két gyermeke van, 7, illetve 8 éve szült problémamentes terhességek után, mindkét esetben császármetszéssel. Köszönöm megtisztelő válaszát

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza trombózis témában

Tisztelt Kérdező!

A dohányzást és a fogamzásgátlót azonnal el kell hagyni. Legyen komplett haematológiai kivizsgálás, egy nagyobb centrum felkeresését javaslom. A tumorkeresés indokolt, hiszen az állapotot fenntartó okot keresni kell. Az étrendben az egyszerű szénhidrátot csökkenteni kell és bő folyadékfogyasztás. Az ok ismerete nélkül nem lehet nyilatkozni az esélyekről.

Kérdés: 2012. július 10., 21:47; Megválaszolva: 2012. július 12., 17:32
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Nyelocso daganat
Crohn betegség ??
Kedves Plósz Doktor Úr! Több alkalommal is olvastam a betegeknek adott korrekt válaszait. Segítségét szeretném kérni… aranyeres panaszaim miatt es...
Lehet e hasnyálmirigy gyulladas?
Tisztelt Doktor Úr! Szalai Edina vagyok és tegnap írtam Önnek! Azzal kapcsolatban hogy egy hete túlzottan nehéz ételeket ettem. Azóta folyamatos...
Chron-colitis gyanúja
Tisztelt Doktot Úr! 7 évvel ezelőtt kolonoszkópiát végeztek, melynek diagnózisa: enyhe, chronicus, aspecifikus colitis (2 kis polipot is...