DAGANAT?

Tisztelt Doktornő/Úr! Március elején, a székletem napi 2-3-ra változott/az első normál, a második lágyabb, a harmadik hasmenéses/, egyszer nyákos volt. hasi uh, labor negatív, Proctológián rögösödött aranyereket diagnosztizáltak. 1 hónapig, minden rendben volt.utána kezdett fájni, hol itt-hol ott a hasam, éppen alig, az is rövid ideig. Május végén ismét volt nyákos székletem. Ez idő alatt 3x láttam a wc papíron vért.Colonoszkópiát csináltak, de csak a flexura lineálisig sikerült felvezetni. Az orvos véleménye szerint, az aranyerekből történhet vérzés.mivel eltelt 3 hónap, csináltattam újabb hasi uh-t/nagatív/, illetve labort. A laboreredményem, a süllyedés 22mm/óra, illetve aSCRp 7.74mg/l, Alkalikus foszfatáz 346U/l.a többi eredményem, minimálisan tér el.a gasztroenterológusom elküldött irrigoszkópiára.Nagyon félek, hogy daganatos megbetegedés áll e tüneteim hátterében. A székletem napi 1 vagy 2. A hasam időnként a köldökömtől jobb oldalra kb 3 ujjnyira fáj, iletve hasi puffadást is érzek, időnként székelési ingerem is van, de próbálom elfojtani, mert félek, ha többs zör megyek wc-re biztos, hogy daganat lehet. Már reggel félek, hogy milyen székletem lesz, illetve hányszor...Kérdésem, hogy vastagbél rák okozhatja e ezeket a tüneteket? 25-én lesz az irrigoszkópiás vizsgálatom, de nagyon félek az eredménytől.Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza daganat témában

Tisztelt Kérdező!

A panaszok inkább a stressz és a rendszertelen táplálkozás okozta funkcionális zavarra utalnak. Vezessen étkezési naplót és minden nap számolja ki a bevitt összetevőket. Legyen napi 5 étkezés, de kisebb mennyiségű. Kerülje az egyszerű szénhidrátot, alkalmazzon probiotikus kúrát. Minden nap mozogjon fél órát. Helyileg alkalmazzon aranyér elleni krémet. Fogyasszon bőven folyadékot. Alkohol- és dohányzási tilalom.

Kérdés: 2012. július 04., 07:12; Megválaszolva: 2012. július 05., 22:50
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
18 Lipáz ertèk
Meddig tartson a probiotikum kúra?
Merckformin XR
Szputnyik vakcinával oltakozás
Cöliákia covid oltás