Visszatérő alhasi fájdalom

Édesapám 64 éves, régóta bal alhasi fájdalomról panaszkodik. Ez egy visszatérő fájdalom, most kb. 1 hónapja állandósult. Különféle vizsgálatokon vett részt, de nem mutatott ki egyik sem semmilyen gondot. Legutóbbi laborleletén ezek az adatok láthatóak: fehérvérsejt 5, PSA 4.84 ng/ml, MPV 7 fL, NEUT 41.7 %,, EO absz. 1.10 G/L, HbAlC (NGSP) 6, 7 %, HbAIC (IFCC) 49, 7 mmol/mol, Pp vércukor 12, 2 mmol/l, Glukóz 7, 7 mmol/l. 2.es típusú cukorbeteg, Metforming szed. Elbeszélése szerint úgy érzi mintha valami a belekben nem lenne rendben és valami szívárogna. Étvágytalan, undorodik a hústól.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza hasi fájdalom témában

Tisztelt Kérdező!

A diétát komolyabban kell venni, a laboreltérések ezt igazolják. Emellett probiotikus kúra és étkezési naplóm vezetése. Legyen minden nap legalább fél órás mozgás. Az életmódváltás mellett keressenek fel gasztroenterológiai szakrendelést.

Kérdés: 2012. július 03., 09:24; Megválaszolva: 2012. július 03., 21:54
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
18 Lipáz ertèk
Meddig tartson a probiotikum kúra?
Merckformin XR
Szputnyik vakcinával oltakozás
Cöliákia covid oltás