Mi okozza?

Van amikor nincs székletem csak heti egy vagy egy és fél hét után. A székelés fájdalmas émelygek tőle és utána sem érzem magam megkönyebbültnek. A székletem véres minden alkalommal, az első alkalommal amikor orvoshoz fordultam felírtak Normaflore-t és Smecta-t ezeknek azomban nem volt hatása. Minden nap fogyasztok elegendő folyadékot főleg ásványvizet és eszek elég gyümölcsöt és zöldséget is. Úgy egy két hónapja striának látszó csíkok jelentek meg a hasamon csak, hogy ezek nagyon vörösek, hosszúak és csúnyák. A testsúlyom nem is igazán csökkent és nincs gyermekem sem. Szeretném tudni, hogy a kettő összefügg-e és, hogy mi okozhatja a véres fájdalmas székelést, köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza székrekedés témában

Tisztelt Kérdező!

Vezessen étkezési naplót. Minden nap számolja ki az összetevőket, az egyszerű szénhidrát arányát csökkentse. Kerülje a péksüteményeket. Alkalmazzon probiotikus kúrát és széklelazítót. A széklet minden alkalommal megsérti a végbél nyálkahártyáját, ez okozza a vérzést. Emiatt minden széklet után vegyen ülőfürdőt, helyileg alkalmazzon aranyér elleni krémet. Mindenképpen komolyan kell venni a székelési habitus problémáját. Mozogjon minden nap legalább fél órát.

Kérdés: 2012. június 30., 16:06; Megválaszolva: 2012. június 30., 23:11
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Gyomorszáj feletti nyomás érzés
Gyomor problémák
18 Lipáz ertèk
Meddig tartson a probiotikum kúra?