Segítség IBS-re!

Kedves DR. Nő! 35 éves férfi vagyok, évek óta IBS-el küszködöm, de mostmár szinte állandóan megy a hasam napi min. 5-6 alkalommal, az a ritka mikor nem fordul elő hasmenés hol erősebb hol gyengébb bizonyos ételek fogyasztásakor szinte rögtön rohannom kell, ilyen élelmiszerek pl.: kávé, némely joghurtok vagy tejes dolgok, olajban kisült ételek sültkrumpli, valamint észrevettem, hogy tojásra és bármilyen sajtokra is hasonlóan reagálok. Van mikor az ételt még el sem fogyasztom, már görcsöl és a hasam és rohannom kell. Az utazás a munkába vagy bárhova kínszenvedés, állandóan attól rettegek mikor jön rám a hascsikarás. A vérleletem amúgy teljesen jó, a vérzsírom magas egy kicsit 2, 58mmol/L arra kaptam Fenobrat 250 mg retard kapszulát ami még az IBS-em is helyrehozta talán, még azt szedtem nem volt gondom a hasmenéssel, aztán abba kellett hagynom mert zsibbadt a jobb oldalam tőle. Azóta megint csak a kínszenvedés. Próbáltam a clarex-et, bolux-adstringens-et, probioticum Forte-t, lopedium-ot, protexinIBS florea-t, Carbo Activatus-t most hirtelen enni jut eszembe, az imodiumot pedig ezek mellett amikor már nem volt hatása már most ott tartok, hogy napi 2-3 szemet is beveszek ha muszáj. Nagyon kellemetlen és a kezdetekhez képest egyre rosszabb. Nem tudom mit lehetne még tenni, mit kellene még megpróbálni vagy hova lehetne még fordulni segítségért. Félek hogy a gyógyszerek előbb-utóbb úgy tönkreteszik a gyomrom, hogy valami súlyosabb következménye lesz ennek a dolognak (rák, hasnyálmirigy stb.) ez röviden a történetem. Kérem segítsen mit tehetek még! Előre is köszönöm válaszát. Tisztelettel: Zsolt

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szigeti Nóra válasza IBS témában

Kedves Kérdező!

Remélhetőleg a komoly panaszai miatt történtek részletes vizsgálatok (pl. vastagbéltükrözés, lisztérzékenység, pajzsmirigy túlműködés, laktóz intolerancia, hasnyálimirgy enzimfunkciós próbák, diszbakteriozis irányú vizsgálat stb.) , amire a diagnózist alapozzák. Ha nem, ilyen mértékű hasmenésnél mindenképp javasolnám a részletes gasztroenterológiai kivizsgálást. Ha ezek alapján állították fel a diagnózoist, akkor érdemes lenne kiegészítő ételintolerancia és ételallergia teszteket végezni, hogy ki lehessen szűrni azokat az ételalkotókat, amikkel vigyázni kell.

Kérdés: 2012. június 29., 15:42; Megválaszolva: 2012. július 01., 09:22
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Fájdalom a jobb felhasban
Savcsökkentő szedése
Székletürítési problémák...
Epekő bontás
Baba gyógyszer mellett