Mi okozhatja?

Tisztelt Doktor Úr! Széklet után a papír enyhén véres lett. Eredménytelen aranyér kenőcs alkalmazás után a szakrendelés vizsgálat eredménye: műteni nem kell, kaptam 30 db végbélkúpot 2db/nap. Egy hét után a székletem megváltozott erősebb inger, nyákos kis dababos lett, erős bélgázzal kilövelt. Napközben széklet nélkül három-négy óránként jelentkezik erős inger (nem tudom tartani) bélgázzal "durrogva" kilövel a nyák és és időnként egy-egy csepp sötétebb vérrel. Lázam, fájdalmam, hasi problémám nincs. Kérdésem a végbélkúp okozza a tüneteket, vagy más huzódik meg a háttérben.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza véres széklet témában

Tisztelt Kérdező!

Amennyiben az elkezdett kezelés 7-10 nap alatt nem hoz javulást indokolt gasztroenterológiai szakrendelést felkeresni. Alkalmazzon probiotikus kúrát és kerülje az egyszerű szénhidrátot. Alkohol- és dohányzási tilalom. A vérzés leggyakoribb oka a nyálkahártya sérülés, de egyéb eltérést ki kell zárni tartós panasz esetén.

Kérdés: 2012. június 25., 21:02; Megválaszolva: 2012. június 28., 13:52
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
CT kolonoszkópia lelet -további...
Hasmenés, alhasi fájdalom negatív...
Tojás alergia
CT eredmény
Gyomorhurut