Honnan lehet tudni?

Tisztelt Dr. Nő/Úr! Munkácsi Ildikó vagyok, az webbeteg regisztrált tagja. Kérdéssel szeretnék Önhöz fordulni, mert nem értek hozzá, a jelenlegi helyzetemben. Chron beteg vagyok, még műtétem nem volt. Tudom, a betegség a szájtól a végbélig bárhol belobbanhat. Amikor észrevettem, véres széklet, és 15 kg fogyásom volt, és tükrözésen estem át, ahol megállapították a chron-t. Azóta, nem vagyok olyan jól, de valamennyire szinten tudom tartani a betegségem. De sajnos egy esetben, eléggé begörcsölt a gyomrom, és a sürgősségire kerültem, ott gyomortükrözésen estem át, ahol fekélyt állapítottak meg. Az orvos azt mondta, nem függ össze a chron betegségemmel. Most ez az, amit nem értek.... a fekélyek különböznek egymástól? holott, szájtól végbélig bármikor lehet fekély. Nem értem hogyan, és miben különböznek, hogy nincs össze- függésben a chron betegséggel a gyomorfekély. Ezt szeretném megtudni, ha válaszolna a kérdésemre. Tisztelettel: Munkácsi Ildikó

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza gyulladásos bélbetegség témában

Az, hogy a gyomorfekély a Crohn betegség megjelenése vagy "egyszerű" savtúltengés miatt kialakult fekély, szövettani mintavétel és rétékelés döntheti el (gyomorfekély esetén ez egyébként is kötelező) . Véleményem szerint jó esély van arra, hogy a gyomorban látott eltérés a Crohn-betegség manifesztációja.

Kérdés: 2012. június 24., 14:54; Megválaszolva: 2012. június 24., 17:46
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Emelkedett májértékek
Véres nyák
Mi lehet a baj
További vizsgálatok