Hepatits B

egy vérvizsgálat során kiderült, hogy valamikor átestem egy Hepatitis B fertőzésen, amely csendben lezajlott. A vérvizsgálat eredménye az alábbi: HbsAg Ag kimutatása negatív HBs antitest kimutatása >100 IU/L HBc IgM kimutatása negatív HBc IgG kimutatása pozitív megjegyzés: Hbs ellenanyag jelenléte védettségre utal. Sokat olvastam a Hep. B vírus fertőzés következményéről, konkrétan, hogy májzsugorodás, májdaganat alakulhat ki évek múlva. Szeretném tudni, hogy a fenti véreredmény mire utal, a vérvizsgálat 2007-ben volt, azóta voltam májultrahangon, semmilyen elváltozást nem észleltek. Általános vérképnél viszont magas a totál (30, 2) és a direkt bilirubin (8, 7) szint is, alkalikus foszfatáz (66) pedig alacsony, ennek köze lehet a fertőzéshez? Milyen tünetekre kell figyelnem, ha rossz irányba fordulna a "dolog", szükség van májkímélő étrendre? Az emésztést befolyásolja a nem megfelelő májműködés? Várom szíves válaszát. Köszönettel Márta

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza májgyulladás témában

A hepatitis B tényleg okozhat májzsugorodást és májdaganatot is, de ez akkor fordul elő, ha az illető krónikus májgyulladásban szenved. Ön meggyógyult a fertőzésből, így nem veszélyezteti májzsugor kialakulása.

Kérdés: 2012. június 18., 22:22; Megválaszolva: 2012. június 19., 19:28
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
CT kolonoszkópia lelet -további...
Hasmenés, alhasi fájdalom negatív...
Tojás alergia
CT eredmény
Gyomorhurut