hepatitis?

Tisztelt doktor/nő Kérdésem a következő. Emelkedett májfunkciós eredményeim vannak.GOT: 75 GPT 127 serum bilirubin 29. (nem túl magasak) Hasi ultrahangomon epekő kizárva, vélemény: hepatomegalia diffuse májlaesio. Természetesen elmentem hepatológoshoz, aki immun eredetű májbetegségre gondol, vizsgálatok folyamatban. Kérdésem az, mennyi az esélye ennek, és nem lehetséges e vírus infekció? Természetesen a vírus szűrés is folyamatban.Ha bebizonyosodik az immun eredteű májbetegség, azt hogy lehet kezelni, gyógyítható e? És mennyi az esélyem hogy az van?

Dr. Plósz János válasza vírusfertőzés témában

Akut vírusfertőzés esetén lényegesen magasabb értékek fordulnak elő, így véleményem szerint nem ez a legvalószínűbb. Az autoimmun eredet mellett bennem felmerül, hogy nem-e a Metothyrin mellékhatása a látott eltérés.

Kérdés: 2012. június 16., 07:23 ;Megválaszolva: 2012. június 17., 21:36
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Májbetegség?
Tisztelt Doktor Úr! Tavaly nyáron egyik napról a másikra felszökött a lázam 41°C-ig, majd egy hétig nem ment 38 alá. A laboromban magas GOT, GPT...
Segitseg! Nagyon rosszul vagyok es nem...
Udv, Azert irok mert remelem hatha valaszt kapok hogy mien betegsegem vagy betegsegeim johetnek szoba a tunetek alapjan. Reg uta nam vagyok tul jol sokszor...
Belgyógyászati problémák
Üdv. Diagnózisaim: Reflux betegség,Diótörő szindróma,AMS-szindróma,M Crohn illetve kérdéses Colitis. Előre is bocsánat,hosszú lesz a szöveg....
Milgamma okozhat-e menstruáció...
Jó napot! Segítséget szeretnék kérni. 3 hete szedek Milgammát, napi 3 tablettát kézfájdalomra. Mindig pontosan jött meg a menstruációm, ebben a...
érzészavar