véres széklet

Tisztelt Doktor Úr/ Doktor Nő! Párom 34 éves, és már kb. 6 éve olyan gondja van, hogy néha (egy évbe egyszer, kétszer, max. háromszor) előfordul, hogy a székletével vér is jön. (Tegnap este is volt ilyen, és tegnapelőtt eléggé feszült is volt) Dohányzik, elég ideges típus, és ez akkor jön általába elő, amikor feszültebb, és nem eszik rendesen. Két éve volt neki aranyere is, ami kint is volt, nem tudom, hogy ez mi lehet. Remélem nem valami súlyos, hiszen már jó pár éve van ez, és akkor már csak előjött volna nála ez. Amúgy nem fáj semmilye. Ő nem az a típus aki orvoshoz elmegy, azért is szeretném megkérdezni, hogy így a leírtak alapján és az Önök tapasztalatai alapján mi lehet ennek az oka, illetve milyen étkezés, vagy vitamin bevitele lenne neki a legjobb. Még annyit leírnék, hogy amikor így a barátokkal egy évben kétszer háromszor összejövünk, és elborozgatnak, másnap nagyon nagy étvágya van. Válaszát előre is nagyon köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza véres széklet témában

Tisztelt Kérdező!

A probléma oka valószínűleg a végbél nyálkahártya legutolsó szakaszának a sérülése. Javaslatom, hogy panasz esetén minden széklet után legyen ülőfürdő vagy zuhanyozzon le és kerülje a helyi irritáció. Alkalmazzon probiotikus kúrát és aranyér elleni krémet. Legyen rendszeres a napi étkezés és elégséges a folyadékfogyasztás. A leírt probléma a stressz és a rendszertelen táplálkozás, mozgásszegény életmód következménye. Ezeken kell változtatni, hogy ne alakuljon ki egy krónikus bélműködési zavar.

Kérdés: 2012. június 14., 08:21; Megválaszolva: 2012. június 15., 21:09
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Hólyag a végbélnyílásnál
Pajzsmirigy + SM betegség
CT kolonoszkópia lelet -további...
Hasmenés, alhasi fájdalom negatív...
Tojás alergia