Aranyér vagy fertőzés?

Tisztelt doktor úr/nő! 2012.04.13-án voltam orvosnál húgy hólyag gyulladás miatt.Cifloxin 500 mg gyógyszert szedtem 2-3 nap alatt el is múlt a betegségem de a gyógyszer szedése közben a végbélnyílásomnál viszketés jelent meg. Ekkor elmentem az orvoshoz és felírt pimafucin kenőcsöt mert azt mondta hogy fertőzést kaptam.Ez a kenőcs nem használt inkább rontott a helyzeten mert a viszketés mellet égő fájdalom is megjelent székelés után. De vérzést meg kidüllemedést nem vettem észre.Vissza mentem az orvoshoz megvizsgált és azt mondta hogy aranyerem van.Felírt doloproct kúpot de ez sem használt. Megint vissza mentem az orvoshoz felírt hemorid kúpot meg doxiproct kenőcsöt de ez sem használt. Megint elmentem az orvoshoz azt mondta hogy nincs aranyerem hanem valami gombás fertőzésem van ekkor felírt pimafucor kenőcsöt de ez sem használ.Nem tudom mi lehet ez mert a tünetek reggel és este nem jönnek elő csak napközben.Napközben is csak akkor ha sokat mozgok de ha gépben ülök egész nap akkor nem.Próbálkoztam több faja krémmel is de semmi eredmény. És nem tudom mitévő legyek? Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza aranyér témában

Tisztelt Kérdező!

Csak a tünetek alapján nem lehet megmondani, hogy ez fertőzés-e. Javaslom, hogy minden széklet után vegyen ülőfürdőt vagy zuhanyozzon le és kerülje a helyi irritációt. Alkalmazzon hámosító krémet és pár napig ne használjon semmi mást, amennyiben van javulás folytassa. Alkalmazzon probiotikus kúrát és kerülje a fűszeres ételeket. Ha nem javul keressen fel bőrgyógyászati szakrendelést.

Kérdés: 2012. június 13., 22:35; Megválaszolva: 2012. június 15., 21:03
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Pajzsmirigy + SM betegség
CT kolonoszkópia lelet -további...
Hasmenés, alhasi fájdalom negatív...
Tojás alergia
CT eredmény