Nyombélfekélyre lehet ilyen kúrát kipróbálni?

Tisztelt Doktor Úr/Hölgy! 1 hete diagnosztizáltak nálam a következőket: Vizsgálat: A nyelőcső cardia környéki szakasza lángnyelvszerűen, durván felmaródott. A gyomor antrumában rengeteg vérzékeny közepű komplett erosio látszik. A bulbus egésze kitöltött erosiokkal, illetve 3 kerek fibrinnel fedett fekély is látszik. Diagnózis: 1) Gastrooesophagealis reflux, oesophagitissel 2) Gastroduodenitis k.m.n. 3) Nyombélfekély idült vérzés vagy átfúródás nélkül Sajnos egyiket sem magyarázták el, nem tudom mit ehetek, mit nem. Ráadásul laktóz-érzékeny is vagyok, amire eddig nem igazán figyeltem, lehet ez is közrejátszott. Controlocot kaptam 1 hónapig 2x1-et, utána 1-et kell majd szednem. Baktérium vizsgálat még nem volt. A kérdésem az lenne, hogy egyáltalán milyen súlyos a dolog? Mennyi az esélye a szövődményeknek. A diétát betartom, de szinte mindentől felpuffadok, esetenként elég durva gyomorgörcseim vannak, mely nem csak akkor enyhül, ha "meghánytatom" magam. A széklet vér negatív lett. Milyen esélyeim vannak a teljes gyógyulásra, vagy már örökre gyógyszerekkel kell kordában tartani a fekélyeket. Milyen kiegészítő, gyógyulást segítő lehetőségeim vannak? Salvus vizet kezdtem a minap kúraként inni, de megfordult a fejemben az Aloe vera, kamillatea stb. Van értelme és hatása ezekkel kísérletezgetni? Válaszát előre is köszönöm és elnézést a sok kérdésért. Üdvözlettel: Prowolf

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza nyombélfekély témában

Nagyon zsírosat, fűszereset, forrót ne egyen. Érdemes a kávé, tea, csokoládéfogyasztást mérsékelni. Emellett fontos a gyakori, rendszeres, nyugodt, kis étkezés is. A nyombélfekély előfordulását gyakran okozza helicobacter-fertőzés, ezirányban érdemes vizsgálatokat végezni (gyógyszerszünetben kilégzési teszt) , pozitivitás esetén a helicobacter-t eradikálni. Az ivókúrák, valamint kiegészítésnek az Aloe vera jó lehet.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2012. június 11., 19:59; Megválaszolva: 2012. június 12., 11:50
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
CT kolonoszkópia lelet -további...
Hasmenés, alhasi fájdalom negatív...
Tojás alergia
CT eredmény
Gyomorhurut