Vastagbéltükrözésem mutat daganatos rendellenességet?

Tisztelt doktor úr/nő! Májusban volt vastagbéltükrözésem colitis ulcerosa fellángolása miatt. Orvosomhoz csak nagyon sokára kaptam időpontot, de közben megjött a patológiai lelet. Szeretném megkérdezni, hogy mit jelent az, hogy a "mirigyek regeneratoricusak, emellett cryptitis, crypta abscessus egyaránt megfigyelhető volt. A lamina propriában két componensű chronicus lobos és ranulocytákból álló gyulladásos sejtbeszűrődés mutatkozik. " Pancolitis ulcerosa-t állapítottak meg. Kérdésem, hogy ebben a leletben tapasztaltak e rosszindulatúságot, nem lehet e ebből daganat. Medrolt, Immurant, Salazopyirint kaptam, most jelenleg jól érzem magam, de aggódok a lelet miatt. Előre is köszönöm válaszát. Mandulácska

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza colitis ulcerosa témában

A lelet rosszindulatúságot nem mutat, de a colitis okozta krónikus gyulladás a rosszindulatú elfajulás esélyét fokozza, ezért szükséges 10 éves fennállás után éven te endoscopos kontroll-ra járni. A szövettani lelet akut gyulladás képét írja le, melyből a crypta abscessus jellemző a colitis ulcerosa-ra.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2012. június 08., 13:49; Megválaszolva: 2012. június 11., 12:31
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
CT kolonoszkópia lelet -további...
Hasmenés, alhasi fájdalom negatív...
Tojás alergia
CT eredmény
Gyomorhurut